Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 мая 2023, вопрос №84817

Переведення чи ВЛК для обмежено придатного?

Зорієнтуйте, будь ласка, щодо порядку дій в ситуації, коли чоловіка із записом у військовому квитку про обмежену придатність мобілізували і приписали до бойового підрозділу.
Зверталися до двох юристів, отримали від них пораду вимагати проведення ВЛК. Не розуміючи навіщо проходити ВЛК, чоловік все-таки добрався до військового шпиталю, але там відправили назад у частину, зазначивши, що відповідний запис у військовому білеті в нього є, нехай вимагає переведення у свого командира. І на цьому етапі все завмерло.
Чи може чоловік або я якось вплинути на процес переведення: можливо треба написати рапорт, звернення тощо? Або все-таки вимагати ВЛК? Чи судитися через неправомірні дії військомату і збірного пункту?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олено!

    Судитися із ТЦК зараз сенсу немає. Перше, що потрібно зробити, подати рапорт на командування в/ч щодо взяття до уваги про його обмежену придатність та неможливість направлення його до зони бойових дій. Далі можна пробувати перевестись, але для цього спочатку потрібно отримати відношення із тої в/ч або ТЦК та СП, куди хотів би перевестись військовослужбовець.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олена!

    Обмежена придатність означає, що особа не може виконувати військову службу у мирний період, проте це не дає основи для відстрочки в разі воєнного стану.

    Обмежено придатні військові та призовники можуть служити в умовах воєнного стану, однак їхня служба проходитиме не в бойових частинах, а у військових частинах забезпечення, установах та навчальних закладах Міністерства оборони, в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (військкоматах) та інших небойових підрозділах. Водночас їм заборонено служити в десантних військах, плавскладі, морській піхоті, у спецспорудах.

    Якщо схочете поспілкуватися зі мною більш детально з цього приводу, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України