Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 04 мая 2023, вопрос №84848

Штраф за те, що давно не був в ТЦК

Прибув самостійно до ТЦК без повістки, мене списали за статею 21а, до цього був обмежено придатним, але 17 років не був в військоматі. Чи мають право виписати штраф за порушення військового обліку? Який штраф? І чи обовязково штраф має виписувати воєнком чи це може зробити будь хто з посадових осіб в ТЦК?

Ответы юристов (8)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, штраф за порушення військового обліку 810 гривень. Ст. 210 адміністративного кодексу України.

    Протокол про надання штрафу може бути лише Комісаром ТЦК у вашій присутності.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Юрій
    Юрій 11 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

    Общаться в чате

    Накласти штраф може військовий комісар за результатами розгляду справи про адміністративне правопорушення, тобто має відбутися формальна процедура, де, в т.ч., мають роз‘яснити Ваші права.

    За порушення правил військового обліку дійсно може настати адміністративна відповідальність, проте обґрунтованість пред‘явленого обвинувачення залежатиме від того, які саме дії, на думку військового комісара, є незаконними. Формулювання обвинувачення має бути викладено в постанові військового комісаріату

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валентине!

    Штраф можуть призначити. Згідно із статтею 235 КУпАП:

    "Військові комісаріати розглядають справи про такі адміністративні правопорушення: про порушення військовозобов'язаними чи призовниками законодавства про військовий обов'язок і військову службу, про порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, про умисне зіпсуття обліково-військових документів чи втрату їх з необережності, про неявку на виклик у військовий комісаріат, про неподання у військові комісаріати списків юнаків, які підлягають приписці до призовних дільниць, про прийняття на роботу військовозобов'язаних і призовників, які не перебувають на військовому обліку, про незабезпечення сповіщення військовозобов'язаних і призовників про їх виклик у військові комісаріати, перешкоду їх своєчасній явці на збірні пункти чи призовні дільниці, про несвоєчасне подання документів, необхідних для ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників, несповіщення їх про виклик у військові комісаріати, про неподання відомостей про військовозобов'язаних і призовників (статті 210, 210-1, 211 - 211-6).

    Від імені військових комісаріатів розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення мають право районні (міські) військові комісари".

    У відповідності зі статтею 210 КУпАП, якою визначення відповідальність за порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку:

    "Порушення призовниками, військовозобов’язаними, резервістами правил військового обліку -

    тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Повторне протягом року вчинення порушення, передбаченого частиною першою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, а також вчинення такого порушення в особливий період -

    тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

    Будуть питання, тисніть кнопку «звернутись» біля мого фото. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Навіть те, що ВИ 17 років не були в ТЦК та СП, на мій погляд, не свідчить про порушення Вами правил військового обліку. Як на мене, підстави для притягнення Вас до адмінвідповідальності у даному випадку відсутні. Але як максимум, може бути штраф 850 грн.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    • Валентин Клиент 11 месяцев назад

      Майор, який відповідає за медицину в ТЦК декілька разів говорив вже, що я заплачу штраф, а я не хотів би його платити принципово

      • Кирда Вячеслав Володимирович

        Валентине!

        Тоді вимагайте надання Вам примірника постанови про притягненя до адмінвідповідальності. Побачимо, за що хочуть Вас притягти.

      • Юрій
        Юрій 11 месяцев назад

        Юрист, г. Киев, 6 лет опыта

        Общаться в чате

        Це все усні балачки, які не мають жодного юридичного значення. Потрібна постанова військового комісара, де має бути зазначена суть пред'явленого обвинувачення.

        • Валентин Клиент 11 месяцев назад

          Сьогодні вже нічого не казали за штраф, написав заяву на отримання тимчасового посвідчення і чекаю військогово квитка чи тимчасого посвідчення


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України