Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 11 мая 2023, вопрос №85153

Мешканці з околиць постійно паркують свої автівки впритул до паркану приватного будинку

Доброго дня! Ситуація наступна: я живу в приватному будинку, який був збудований у 1948 році і розташований на невеликому схилі. Довкола нас розташовані невеличкі комунальні будинки та одна багатоповерхівка. Протягом останніх 3 років мешканці цих будинків почали активно паркуватися під нашим парканом, але до цього моменту ми стерпно переносили це. Однак, останнім часом, особливо ввечері, під нашим парканом влаштовується справжній паркінг, де паркуються до 7(!) автомобілів одночасно. В результаті, ми не можемо припаркуватися біля своєї власної території, і дуже часто ми не можемо навіть зайти у наше подвір'я через заблокований доступ, включаючи хвіртку.

Коли до нас приходять відповідальні за район, вони стверджують, що 1,5 метри від забору це наша власна територія, за яку ми повинні відповідати, збирати сміття та зберігати в належному стані. Але коли я сперечаюся на цю тему зі своїми сусідами, вони стверджують протилежне, кажуть, що це є вулиця, і ми не маємо права звинувачувати їх у неправильному паркуванні.

Чи можу я звертатися до поліції в такому випадку?

Прикріпляю фотографії прибудинкової території та нашої вулиці. Покришки, які лежать на асфальті - ініціатива нахабних сусідів, які таким чином зайняли собі місце. Покришки на траві біля хвіртки вже наші, але, як бачите, вони не допомагають.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Єгоре!

    Подати заяву про порушення правил паркування можна до патрульної поліції. Ви також маєте право вбити металеві стовпчики вздовж клумби біля Вашого паркану, чим унеможливити паркування біля нього.

    Як схочете порадитись зі мною з цього приводу персонально, натискайте кнопку "звернутись" біля мого профілю.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Єгор Клиент 11 месяцев назад

    Тобто з боку сусідів, які паркуються біля мого забору це правопорушення, а якщо паркуюсь я - ні?

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Клумба поруч з парканом - це Ваша прибудинкова територія.

      • Єгор Клиент 11 месяцев назад

        Зрозумів, тобто в цьому випадку закон буде на моїй стороні? Та яких заходів може вжити поліція?

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Ви абсолютно праві!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України