Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 12 мая 2023, вопрос №85234

Що потрібно для відпустки?

Якщо мати військового захворіла чи нададуть відпустку по сімейним обставинам , і що для цього потрібно?
Яка хвороба повинна бути?

Ответы юристов (3)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до п. 9 ст. 10-1 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», Відпустка за сімейними обставинами без збереження грошового забезпечення надається військовослужбовцю у таких випадках: тяжкого стану здоров'я або смерті рідних по крові або по шлюбу:

    а) дружини (чоловіка), батька (матері), вітчима (мачухи), сина (дочки), пасинка (падчерки), рідного брата (рідної сестри) військовослужбовця, батька (матері) подружжя або особи, на вихованні якої перебував військовослужбовець, - тривалістю до 7 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду до місця проведення відпустки та назад;

    Згідно до ч. 18 вказаного Закону В особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення. Кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець. Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

    Таким чином Ви маєте право на отримання відпустки при наданні медичної довідку про тяжку хворобу матері.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Михайле!

    Ви можете отримати відпустку за сімейними обставинами терміном на 10 днів.

    Для того Вам треба написати рапорт до командира частини і додати до нього документи, які підтверджують хворобу матері.

    Надати чи не надати відпустку вирішуватиме Ваш командир.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Зміст хвороби не грає ролі. Чоловіку повинні надати відпустку за сімейними обставинами. Йому потрібно оформити та подати рапорт про надання відпустки, до якої додати документи про хворобу матері та його свідоцтво про народження.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України