Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Административное право, 13 мая 2023, вопрос №85269

Как избавится от коллекторов которые поблокировали мои счета,и вместо 5000тысяч долга требуют почти 40000тысяч

Можно ли решить эту проблему , поблокировали мои счета,на которые приходит соцвиплаты по уходу за ребёнком инвалидом и ВПО

Ответы юристов (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Общаться в чате Айвазян Юрий Климентьевич 10 месяцев назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, Наталля!

    З приводу розблокування рахунків із соцвиплатами рекомендую звернутись із заявою до виконавця. Як не допоможе, то до управління юстиції.

    Що стосується дій колекторів, то їх можна оскаржити в НБУ.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович
    Общаться в чате Кирда Вячеслав Володимирович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Чернигов, 6 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю.

    Треба аналізувати договір про надання кредитних коштів щодо законності нарахування таких відсотків. Щодо виконавчого провадження та арешту рахунків, треба звертатись до виконавця.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Степанов Михайло Леонідович
    Общаться в чате Степанов Михайло Леонідович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 12 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Вітаю. Звертайтесь допоможу.

    З повагою. для подальшої співпраці натискайте "Звернутися" або закрийте питання натиснувши галочку.

    Нарбут Тетяна  Миколаївна
    Общаться в чате Нарбут Тетяна Миколаївна 10 месяцев назад

    Адвокат, г. Луцк, 20 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    АЛГОРИТМ ДІЙ ПО СКАСУВАННЮ ВИКОНАВЧОГО НАПИСУ НОТАРІУСА

    У цій справі Вам потрібно зробити наступні кроки : перевірити інформацію про себе за реєстром виконавчих проваджень та реєстром боржників для отримання даних про учасників вик провадження, далі:

    1. Запит на виконавця та нотаріуса для отримання копій усіх матеріалів провадження та копії вик напису нотаріуса. Альтернативна можливість отримання цих матеріалів через отримання ідентифікатора доступу до виконавчого провадження та ознайомлення з його матеріалами.

    2. Підготовка та подання до суду позовної заяви про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, заяви про забезпечення позову (щоб зупинити стягнення до вирішення в суді питання по суті першого позову), можливо клопотання про витребовування доказів-це та ж копія вик напису нотаріуса.

    3 . Також підготовка запиту на стягувача для отримання документів, які підтверджують їх право вимоги по цьому кредиту - (розрахунок заборгованості, первинний договір, копії платіжки - куди вони переказували кредитні кошти і т.д.).

    Опис загальної схеми скасування в суді -

    Визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

    Якщо позичальник дізнався про відкриття виконавчого провадження, накладення арешту на майно або відрахування процентів із з/п, а позичальник не отримував судові повістки з суду – це означає тільки одне, що банк, фінансова компанія вчинили виконавчий напис нотаріуса та відкрили виконавче провадження.

    Що потрібно робити найперше?

    1. Необхідно ознайомитись у державного або приватного виконавця з матеріалами виконавчого провадження (зробити фото). Таким чином, ви зможете отримати документи, необхідні для оскарження напису нотаріуса через суд.

    2. Замовити (при необхідності) розрахунок заборгованості на момент вчинення виконавчого напису. Але замовляти необхідно так, щоб не переривати позовну давність. Вказана довідка дозволить скасувати виконавчий напис виходячи з невідповідності (спірності) кредитної заборгованості у виконавчому написі та в довідці.

    Як правило, позичальник дізнається про виконавчий напис, коли вже стягнуто частину заробітної плати та/або стягнення грошових коштів з арештованого банківського рахунку, в цьому випадку необхідно здійснити повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса – поворот виконання виконавчого напису.

    При оскарженні виконавчого напису необхідно звернути увагу на період стягнення кредитних коштів та строки давності для вчинення виконавчого напису з врахуванням строків позовної давності по кредитам.

    Наводимо інформаційну довідку для скасування виконавчого напису:

    1. Виконавчий напис скасовується через суд за місцем його вчинення або за місцезнаходженням фінансової установи;

    2. При подачі позову про скасування виконавчого напису, необхідно подати забезпечення позову, яке дозволить зупинити виконавче провадження;

    3. При скасуванні виконавчого напису позовна давність по кредиту не переривається;

    4. Судовий збір складає 1073,60 грн, а для зупинення виконавчого провадження 536,8 грн, ці судові збори можна не сплачувати, якщо використовувати відповідні положення Закону "Про захист прав споживачів";

    5. Позовна давність для оскарження виконавчого напису складає 3 роки від моменту, коли позичальник офіційно дізнався про вчинення виконавчого напису нотаріуса

    При потребі допомоги, звертайтеся - 0660424443


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України