Задайте вопрос юристу

827 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 16 мая 2023, вопрос №85396

Про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою

Ми придбали земельну ділянку у ОСОБА 1, після чого через кілька років почали робити документи на приватизацію. Погодили межі з сусідом (далі ОСОБА 2) Після чого приватизували земельну ділянку! Через деякий час ОСОБА 2(сусід) заявив що частку даної земельної ділянки йому віддала в користування ОСОБА 1 ( ОСОБА 1 померла 10 років назад) Але перед цим межі він погодив! Що скажете з приводу даної ситуації?

Ответы юристов (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович
    Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович 10 месяцев назад

    Адвокат, 24 года опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня.

    До моменту приватизації земельної ділянки, власником є місцева громада.

    Також, до виключної компетенції місцевої ради відноситься встановлення меж земельних ділянок.

    Тобто, якщо користувачі неприватизованих земельних ділянок погодили між собою зміну меж, то це повинно знайти в відповідному рішенні місцевої ради. Без наявності такого рішення, таке угода юридичних наслідків не має.

    Таким чином, якщо навіть, і були якісь домовленості з колишнім володільцем ділянки, вони є юридично нікчемними і не можуть бути підставами для будь-яких вимог.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • місцевою радою було погоджено межі і приватизацію! Наша земельна ділянка разом з цим клаптиком приватизована ! Але ж сусід подав в суд на розприватизацію!

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович
        Общаться в чате Гіммельфарб Станіслав Олегович 10 месяцев назад

        Адвокат, 24 года опыта

        Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

        Було б добре, якби була можливість ознайомитись з позовом, тоді ситуація була більш зрозуміла. З того, що Ви виклали, я жодних підстав для визнання недійсною приватизацію не бачу.

    Корнійчук Євген Іванович
    Общаться в чате Корнійчук Євген Іванович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 8 лет опыта

    Обратиться Бесплатная оценка вашей ситуации

    Доброго дня, на яких підставах особа 1 надала право на користування? Це договір, чи що?

    • Я уточню і вам відповім що саме за документ


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України