Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Автомобильное право, 17 мая 2023, вопрос №85462 150₴

Зміна посвідчення водія

Доброго дня.Чоловік хоче змінити водійські посвідчення,на даний момент знаходиться в Польщі.Звернулись до сервісного центру,на заміну посвідчення.У 2017році.посвідчення водія було вилучено по статті 130.Але штраф був оплачений, посвідчення водія повернули.Тепер,хоче їх змінити на нові,але в системі вибиває що посвідчення водія є вилучено хоча водійське посвідчення на руках.Як таке можливо!?І що робити в такій ситуації!?

Ответы юристов (6)

    Кирда Вячеслав Володимирович
    16.7%

    Вітаю, Людмило!

    Скоріше за все технічна помилка системи. Раджу звернутись до адміністратора системи із заявою про внесення відповідних змін. До заяви додайте документи, що підтверджують погашення штрафу та відсутність будь-яких претензій до чоловіка.

    Не думаю, що це буде якась проблеми змінити дані. Звертайтесь до технічної підтримки.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, надайте до сервісного центру чек про сплату штрафу. Або постанову про закриття виконавчого провадження.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Людмила!

    Для того я можу звернутись із адвокатським запитом до МВС про причину невидалення запису щодо вилучення водійського посвідчення. Для того треба буде укласти з Вами угоду та отримати доукемнти, які підтверджують оплату штрафу та повернення водійського посвідчення. Все решту я зроблю сам. Все це ми вирішимо з Вам дистанційно.

    Так буде скорше і ефективніше., оскільки адвокатський запит по закону повинні розглянути протягом 5 днів.

    Буде бажання продовжити розмову, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Крикун Сергій  Павлович
    30%

    "ПОЛОЖЕННЯ про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами" (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/340-93-%D0%BF#...):

    "23-1. Посвідчення водія за бажанням заявника може бути оформлене та видане в електронній формі без виготовлення його на бланку.

    Посвідчення водія без виготовлення його на бланку оформлюється та видається в електронній формі засобами Єдиного державного реєстру МВС на підставі заяви, поданої відповідно до пункту 5-1 цього Положення, із подальшим його відображенням в електронній формі в порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2021 р. № 1453 “Про затвердження Порядку формування та перевірки електронного посвідчення водія, електронного свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, їх електронних копій”..".

    ---

    Доброї ночі, пані Людмило! Дивіться, за необхідності, наведене Положення самостійно, зокрема, розділ " Видача і обмін посвідчення водія".

    Гончаренко Константин
    26.7%

    Доброго дня!

    подайте до сервісного центру МВС квитанцію про сплату та постанову про закриття виконавчого провадження , письмову відмову треба оскаржити вищестоящому органу Міністерству , або до суду.

    У будь-якому випадку треба отримати письмові відповіді від центру МВС та поліції , про причини не виключення запису , щодо вилучення з реєстру з додаванням копій документів про сплату та закриття провадження.

    Якщо посвідчення не дійсне , можливо треба перескласти іспит, після позбавлення за ст. 130 Купап таке можливо.

    Вам необхідно, взяти копію рішення суду чи довідку з суду про те, що рішення суду Вами було виконано та подати письмову заяву у сервісному центрі МВС , про надання можливості скласти іспит , або надання обгрунтованої відмови з посиланням на норми законодавства. Оцінивши аргументи центру прийняти рішення про подальші дії оскарження у суді рішень та дій посадових осіб центру і зобов язати примусово надати вам право наскладання іспиту судом з виключенням даних з реєстру центру МВС.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Александр Михайлович
    26.7%

    Доброго дня!

    Замовити відновлення або обмін посвідчення водія в Україні можливо трьома способами:

    − офлайн у будь-якому зручному сервісному центрі МВС (інтерактивна карта)

    − або онлайн

    Необхідний пакет документів (можна в електронній формі в застосунку Дія):

    • паспорт громадянина України або:
      • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;
      • тимчасове посвідчення громадянина України;
      • посвідка на постійне проживання;
      • посвідки на тимчасове проживання;
      • посвідчення біженця;
      • посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту;
      • посвідчення особи, якій надано тимчасовий захист

    (у разі відсутності в зазначеному документі відомостей про зареєстроване місце проживання разом надається витяг про місце реєстрації проживання або довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, в якій зазначено фактичне місце проживання, або відображення цього витягу чи довідки в електронній формі в застосунку Дія);

    • довідка (або її копія) про реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідному контролюючому органу і мають про це відмітку в паспорті);
    • медична довідка щодо придатності до керування транспортним засобом (на час дії воєнного стану не є обов’язковою);
    • наявне посвідчення водія, яке підлягає обміну (якщо втрата чи знищення, то водій надає пояснення обставин втрати такого посвідчення водія; якщо викрадення, то надається документ із поліції);
    • платіжний документ (квитанція), який засвідчує оплату адміністративної послуги.

    При замовленні послуги обміну посвідчення водія онлайн фото у новому документі залишається тим, що наявне в реєстрах. А при особистому зверненні офлайн водія повторно сфотографують і оновиться фото в реєстрах.

    Термін надання послуги: ми робимо все можливе, щоб віддавати готовий документ у день звернення офлайн, але законодавством визначено до 5 днів на виготовлення посвідчення водія. А при замовленні онлайн-послуги законодавством передбачено до 10 днів на розгляд заявки, окремо надаються логістичні послуги.

    Вартість: орієнтовно 270 грн, може бути нарахована комісія банку.

    Обмін виданого вперше посвідчення водія:

    Отримати нове посвідчення водія у зв’язку з обміном виданого вперше посвідчення водія, на 2 роки, можливо виключно після закінчення строку його дії, а не раніше. Тобто, починаючи з дня, наступного після дати, вказаної як кінцева у наявному документі.

    Важливо зазначити, що відповідно до пункту 25¹ Постанови КМУ від 8 травня 1993 року № 340 обмін посвідчення водія, виданого особі вперше, проводиться без складання іспитів за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі такого посвідчення не більше двох адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху та не вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого статтею 286 Кримінального кодексу України.

    У разі, якщо такі порушення були, громадянин обмінює своє посвідчення водія на постійне лише після складення теоретичного та практичного іспитів у сервісному центрі МВС.

    Повернення посвідчення водія особам, які отримали його вперше та були позбавлені права на керування транспортними засобами, не відбувається. Поновлення права керування транспортними засобами в такому випадку здійснюється після підготовки у навчальному закладі та після успішного складання теоретичного і практичного іспитів у сервісному центрі МВС. Таке посвідчення знову видається на 2 роки.

    Обмін посвідчення водія у зв’язку зі зміною особистих даних (прізвище, ім’я та по батькові) проводиться на підставі документа, що підтверджує таку зміну.

    Обмін старого посвідчення водія на нове:

    Не існує вимоги обмінювати старі посвідчення водія на нові. Дійсними вважаються всі раніше видані на території України посвідчення водія. З усіма чинними бланками посвідчень можна ознайомитись в розділі «Зразки українських посвідчень водія». Але за бажанням водія такий обмін старого на нове можливо здійснити в будь-який момент.

    Для замовлення такої послуги онлайн, ваше посвідчення уже має відображатись в електронних реєстрах. Варто нагадати, що електронні бази даних з’явилися в Україні в 2013 році. Тому не всі раніше видані посвідчення водія можливо обміняти з замовленням онлайн. Тоді послуга доступна для водія офлайн.

    У разі зміни персональних даних (прізвище, власне ім’я, по батькові, стать) власник посвідчення водія зобов’язаний здійснити його обмін не пізніше 10 днів з дня отримання нового документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи (паспорта).

    Обмін посвідчення водія у разі зміни персональних даних відбувається за умови подачі нового документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи (паспорта) та документа, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтва про реєстрацію шлюбу тощо).

    Відновлення посвідчення водія:

    Втрачені документи можливо відновити. При отриманні нового посвідчення водія особа отримує документ із терміном дії 30 років з моменту виготовлення, якщо це не було посвідчення водія, видане вперше.

    У разі, якщо водій втратив або у нього викрали перше посвідчення водія, видане на 2 роки, то водій отримає новий документ із зазначенням терміну дії втраченого або викраденого посвідчення.

    Успіхів!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України