Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Защита прав потребителей, 17 мая 2023, вопрос №85478 400₴

Заблокировали доступ в подъезд через домофон

Если заблокировали допуск в подъезд и требуют погашение долга за домофон, а так же требуют за новое подключение и выпуск новых таблеток для доступа в подъезд, есть быстрый способ решения вопроса? Компания по домофону категорически отказалась что то делать без оплаты. Есть запись разговора по телефону с этой компанией.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви підписували договір з фірмою? Якщо ні тоді це порушення.. Пишіть претензію до фірми заяву до поліції. Також рекомендую пошукати в інтернеті код для відкриття домофону відповідної марки.

    За законом, усі мешканці повинні дати свою згоду на встановлення домофону. якщо фірма, яка обладнує під’їзд, переконує мешканців, що для початку робіт достатньо 51% тих, хто погоджується – вона просто каже неправду. Якщо під’їзд, який належить усім мешканцям, закривають на магнітний замок - то цим порушують їх право вільно розпоряджатися загальною власністю.

    Порушення Конституції УкраїниОблаштування домофону без згоди усіх мешканців порушує статтю 38 Конституції України - право на свободу вибору; статтю 19 та 21 закону «Про захист прав споживачів» – про нав’язування непотрібних послуг; статтю 9 житлового кодексу – обмеження права користування приміщенням та статтю 189 кримінального кодексу – вимагання.У договорі відсутній пункт про авансові платежі. Отже, всі оплати повинні бути проведені після прийняття в експлуатацію подібних систем захисту. Крім цього, в договорі передбачений єдиний спосіб оплати - безготівковий розрахунок. А також банківський розрахунок - надходження коштів на банківський рахунок підрядника. А значить, приймати готівкові кошти підрядником від замовників є грубим порушенням умов договору.Якщо організація проводить роботи в під'їзді вашого будинку, наведіть довідки в житлово-комунальному управлінні, чи є у неї усі узгодження на проведення робіт у під'їзді. Інакше підключення може розцінюватися як самовільне підключення та безоблікове використання електроенергії (і прирівнюється до крадіжки) з відповідними наслідками.

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук. Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Константине!

    Треба бачити договір про обслуговування, який Вами було укладено із домофонною організацією, або договір, який уклав ОСББ з цією організацією.

    Звичайно, Вам не мають права обмежувати доступ фактично до квартири, але і заборгованість потрібно погашати.

    Корнійчук Євген Іванович
    100%

    Ознайомтесь за посиланням

    http://stroyka-gid.com.ua/zagalni-putanas/4571-dom...

    Якщо я допоміг вирішити ваше питання ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України