Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 20 мая 2023, вопрос №85605

Перевірка законності перебування на території України

Доброго дня. Дуже дякую всім за відповіді які ви надаєте! Скажіть будь ласка, звернулися до РАЦСу з заявою на реєстрацію шлюбу з іноземцем. Заяву приняли але сказали що треба робити запит в ДМС на легальність перебування іноземця на території України, навіть як що у людини є посвідка на постійне проживання. Для чого це робити відповіді ми не отримали, треба і все. Але я не розумію на скільки це законно? Навіщо робити запит як що у людини є постійна посвідка яка дійсна безстроково (обмін тільки по віку 45, але це ще не скоро), закордонний паспорт теж дійсний ще 5 років.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ольга!

    Якщо у іноземця є посвідка на постійне проживання, то її цілком достатньо аби підтвердити законність перебування в Україні! Тому вимогу ДРАЦС вважаю незаконною. Треба отримати відмову від ДРАЦС у письмову вигляді і оскаржувати.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    • Ольга Клиент 11 месяцев назад

      Дякую Вам! Але заява вже подана і запрос вони все ж зробили. Дзвонила в інші відділи РАЦС, запитувала яки треба документи, теж кажуть що навіть як що постійна посвідка, то треба робити запит. Не розумію чому так.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України