Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 мая 2023, вопрос №86002

Получить отсрочку по этим документам

Здравствуйте.Вас беспокоит Валерий,мне 34 года.Я женат на девушки,у которой ребенок инвалид и один ребёнок общий.Один из ее детей ребенок инвалид,мы продлили ей недавно инвалидность,есть пенсионый.Есть документ из школы что я отчим ребенка участвовую в ее жизни.Родной ее отец не берет участия в жизни ребенка и сейчас он в ВСУ.Большое Вам спасибо.

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Валерію!

    На жаль вітчим дитини інваліда не має права на відстрочку. Це було б можливо лише у випадку оформлення опікунства чи усиновлення.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", не підлягають призову по мобілізації жінки та чоловіки, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі, які виховують дитину з інвалідністю віком до 18 років.

    Таким чином, основним фактором є виховання дитини.

    Однієї довідки зі школи, тим більш з формулюванням "приймає участь" недостатньо.

    В практиці маю вдалий досвід доказування ТЦК факту виховання дитини-інваліда вітчимом без усиновлення чи опікунства.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    • Валера Клиент 10 месяцев назад

      Ее родной отец не платит алименты уже очень давно,есть решения суда двух годичной давности взыскать с него более 80 тыс грн.Мы с женой проживаем вместе,но прописаны по разным адресам.Большое Вам спасибо.

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Зверніться щоб була можливість надати Вам актуальну консультацію з переліком шагів та документів які необхідно зібрати

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Валерій!

    Послухайте мене уважно. В законі на отримання відстрочки на підставі інвалідності дитини не згадуються вітчими. Тому не рекомендую Вам витрачати на це час. Буде дуже складно вирішити питання відстрочки саме в такий спосіб. Військомати чітко знають про цю ситуацію, і з того нічого не вийде. На жаль.

    • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

      По-перше, важко, не означає неможливо.

      По-друге, з Вашої логіки і батько не має право на відстрочку, бо він також не згадується в цій статті.

      І якщо вірити всьому що говорять в ТЦК, то право на відстрочку мають тільки безногі або безрукі інваліди і то не завжди.

      Ще раз - маю вдалі приклади вирішення цього питання, аде требе підготуватися

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Валера!

    Готовий спробувати Вам допомогти, звертайтесь в особисті.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України