Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 мая 2023, вопрос №86006

Оформление id карты гражданина Украины при смене фамилии

Добрый день!

Хочу получить id карту вместо просроченного паспорта, но я сменила фамилию в связи с браком - свидетельство о браке выдано россией, муж гражданин рф, я крымчанка, подавалась на регистрацию брака по рус паспорту, который не признается Украиной. В Миграционной службе Украины мне сказали, что это свидетельство не является действительным и мне нужно легализовать его через суд Украины.
Подскажите, пожалуйста, насколько достоверна эта информация и каков порядок подачи обращения в суд?

Спасибо!

Ответы юристов (2)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до ч. 3 ст. 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», Будь-який акт (рішення, документ), виданий органами та/або особами, на тимчасово окупованій території вважаються незаконними, якщо ці органи або особи створені, обрані чи призначені у порядку, не передбаченому законом., є недійсним і не створює правових наслідків, крім документів, що підтверджують факт народження, смерті, реєстрації (розірвання) шлюбу особи на тимчасово окупованій території, які додаються до заяви про державну реєстрацію відповідного акта цивільного стану.

    Тобто Вам спочатку необхідно перевести свідоцтво про шлюб українською мовою та посвідчити цей переклад і звернутися до відділу РАЦС за місцем свого знаходження. І вже у випадку відмови органу РАЦС можливе звернення до суду.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ксенія!

    В ДМС України праві. На підставі цього свідоцтва про шлюб Вам не змінять прізвище.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України