Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 29 мая 2023, вопрос №86026

Як обійти постанову №1487?

Добрий день.В постанові № 1487 написано, що чоловікам, в рік коли їм виповниться 17 треба йти і ставати на воєнний облік, чи має якусь юридичну силу ця постанова, і чи можна якось її "обійти" для того щоб виїхати з України в 17 років наприклад?Чи може взагалі постанова мати вищу силу, чим закон?

Ответы юристов (4)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    З виїздом 17 річних осіб склалась досить неоднозначна ситуація.

    Відповідно до Правил перетинання державного кордону України, прикордонна служба не має права вимагати у чоловіка з 17 д 18 річного віку, при виїзді, інших документів ніж закордонний паспорт. Але по факту вимагають надання військово-облікового документу і у разі його відсутності, відмовляють у виїзді, саме з підстав відсутності документа.

    Але заборонити виїзд при наявності такого документа прикордонна служба права не має.

    Тобто Вам потрібно пред'явити приписне посвідчення разом з закордонним паспортом і Вас зобов'язані пропустити. Якщо все ж таки відмовляють, то необхідно вимагати надання письмової відмови, яку, можливо оскаржити в судовому порядку.

    Судовий розгляд тримає приблизно 45-60 днів, після чого, Вас зобов'язані випустити.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Петро!

    Для виїзду за кордон у 17 років згідно Правил перетинапння кордону громадянами України Вам не треба ніяких документів окрім закордонного паспорту.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку «звернутись» біля мого профілю. Постараюсь допомогти!

    Якщо ж консультація задовільнила Вас, активуйте сіру галочку та залиште відгук на знак подяки.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Петро!

    Ви маєте право на виїзд за кордон до виповнення Вам 18 років без будь-яких умов. Але на військовий облік як призовник Ви також повинні стати.

    Всього доброго. Якщо консультація була корисною, натискайте галочку внизу фотографії профіля та залишайте відгук!

    Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    До досягнення Вами 18-ти річного віку, Ви зможете перетнути кордон для виїзду з України, при наявності паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

    Обмеження стосується чоловіків віком від 18 до 60 років, які у воєнний час, можуть перетнути кордон лише при наявності законних підстав:

    https://dpsu.gov.ua/ua/peretinannya-derzhavnogo-ko...

    КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИПОСТАНОВА

    від 27 січня 1995 р. № 57Київ

    Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України:

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/57-95-%D0%BF#T...

    У разі наявності запитань будь ласка звертайтеся через кнопку зеленого кольору "Звернутися".

    Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України