Задайте вопрос юристу

833 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Армия и мобилизация, 03 июня 2023, вопрос №86294

Заїкання - чи варто боятися повісток?

Вітаю - мені 31
Списаний ще в 14 році по статті 85а
Маю військовий квиток як непридатній в мирний період і обмежено придатній в військовий час
Не служив - основна спеціальність в квитку "облік та аудит" - але ні дня не працював їм
Наразі працюю в айті
Прописан в Херсоні але наразі мешкаю в Києві
Чи можу я пересуватися областями і що світить мені якщо отримаю повістку на уточнення данних
Дякую

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Вам не мають права вручити навіть повістку, оскільки Ви є невійськовощобов'язаним і не підлягаєте повторному взяттю на військовий облік.

    • Віталій Клиент 10 месяцев назад

      Вітаю! але ж я вірно розумію що я військовозобовʼязаний - в мене ж не білий білет де вказано що списаний і в мирний час і військовий час? Чи вірно я розумію що я можу без страху пересуватися областями і показувати при потребі свій військовий квиток якщо мені захочуть дати повістку а я перебуваю в певному місці деякий час?І 2-ге питання - за кордон ж я не маю можливості виїхати навіть на певний час?Дякую

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згідно ст. 85 "А" Розклад хвороб (додаток 1) Ви є обмежено придатним у військовий час, тому Вам можуть вручити повістку та направити на ВЛК.

    Зазвичай за пунктом "А" статті хвороби - ВЛК визнає громадянина непридатним до військової служби з виключенням з військового обліку, тому він не є військовозобов'язаним, його не можуть мобілізувати та він має право на вільний перетин кордону.

    Але у Вас інша ситуація - ВЛК Вас визнала обмежено придатним у воєнний час, тому Ви є військовозобов'язаним. Вам можуть вручити повістку, а за кордном Ви зможете виїхати якщо маєте підстави згідно поставнови КМУ «Про затвердження Правил перетинання державного кордону громадянами України»

    Заборони в пересуванні між областями немає, але ризик отримати повістку є. За неявку по повістці до ТЦК без поважної причини можлива адміністративна відповідальність за ст.210-1 КУпАП у вигляді штрафу.

    Також Вас можуть зобов'зати стати на військовий облік за місцем фактичного проживання згідно Правил військового обліку . А у зв'язку з тим, що Ви самостійно це не зробили, Вас можуть притягнути до адмінвідповідальності за ст. 210 КУпАП.

    Я Вам рекомендую пошукати підстави для відстрочки згідно ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" .

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    • Віталій Клиент 10 месяцев назад

      дякую - буду вивчати інформацію


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України