Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Хозяйственное право, 07 июня 2023, вопрос №86446

Як змусити людину аби відшкодувала поломане майно

Доброго дня! Хотіла проконсультуватися..З сусідами сварки 2роки тривають вони роблять нам збитки різні паркани ломлять лампочку збили під хатою угрожають що поріжуть втоплять в кірниці... Недавно ми встановили камеру камера висіла два тижні вони її побачили і зайшли на подвіря до мене і збили її бо ніби я знімала їхнє подвіря і хто до них їздить і виїздить я знімала свою територію доказів вони не мають ніяких що я знімала їхнє подвіря...Я встановила аби знімала моє подвір'я і як вони приходять збитки роблять..Я викликала наряд поліції написала заяву і пояснення після того вони приняли це все і мали передати уческовому аби він розбирався але він почав тягнути час бо ніби щось йому там неполучається приїхати .. Сказав по телефону що поговоре з ними аби вони відшкодували збитки по доброму, а ні то буде суд пройшов тиждень аж тоді він приїхав поговорив з сусідами і прийшов до нас сказав що вони небудуть віддавати гроші за це все тому що я знімала їхнє подвіря зробив мене винуватою сказав аби йшла в суд писала заяву на відшкодування майна і ще не факт що виграю... Я незнаю що робити далі і як бути.....

Ответы юристов (2)

    Степанов Михайло Леонідович

    Вітаю, якщо у вас є докази пошкодження майна, ви маєте право притягнути до відповідальності сусідів. На перший погляд, це бездіяльність поліції. Можу допомогти, вирішити ваше питання.

    Для співпраці, натискайте кнопку звернутися.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Якщо Ваші сусіди нанесли Вам матеріальну шкоду, то вони зобов'язані відшкодувати її. Вони не мали права розбивати щось Ваше, навіть відеокамеру. Ви не мали права знімати на відео ділянку сусідів.У випадку вчинення погроз Вам Ви маєте право звернутись до поліції. Для звернення до суду Вам потрібно, щоб були докази на Вашу користь, які Ви могли б пред'явити суду або на Вашу користь би посвідчили.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з рядом різноманітних юридичних послуг, написати тексти правничих документів тощо. Можу написати для Вас текст позовної заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України