Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Автомобільне право, 08 червня 2023, питання №86503

на блокпосту відбирають автомобіль за несплачений штраф, про який водієві нічого не відомо

доброго дня. необхідна порада по адмінпроцесу:
ми повертались на автівці з Києва у Львів, однак на виїзді з Києва на блок-посту зупинив патрульний поліцейський, попросив документи для перевірки і почав оформляти постанову за непристебнуті паски пасажирів на задньому сидінні. Аргументи, що під час руху вони були пристебнуті, а під час зупинки - не зобов'язані - він не прийняв. На прохання надати докази правопорушення - відмовив (бо їх не існує). Усне клопотання перенести розгляд справи за місцем реєстрації авто та проживання водія (тобто - у Львів) - відхилив; клопотання перенести розгляд справи на інший день - прийняв і призначив розгляд на наступний день. Відеофіксація - не проводилась.
Оскільки повернутись з Львова до Києва на наступний день фізично було неможливо - водій хотів би оскаржити поставу в суді, однак постанова поштою отримана не була. У базах даних по штрафах вона також не з'явилась, однак бази навряд чи актуальні: незадовго була виписана постанова за порушення правил зупинки, через 15 днів був сплачений штраф, однак в базах ця постанова також не з'являлась.
Запитання: якщо інспектор петренко розглянув сфабриковану справу на наступний день без присутності водія, виніс постанову, не відправив її поштою за місцем проживання водія (хоча всім сказав, що відправив), на 16й день - штраф подвоївся (а водій про це нічого не знає), через місяць - неоскаржений штраф переданий у виконавчу службу, водій все ще про це нічого не знає, виконавча служба не направила поштою водієві жодного повідомлення про відкрите виконавче провадження, а через якийсь період наклала арешт на майно водія і автомобіль зупинили в іншому регіоні, людей з авто - висадили, автомобіль - затримали на штрафмайданчик. Які подальші дії водія, щоб довести, що інспектор петренко - неправий?

Відповіді юристів (4)

    Степанов Михайло Леонідович
    Степанов Михайло Леонідович 11 місяців тому

    Юрист, м. Львів, 12 років досвіду

    Вітаю, автомобіль не можуть забрати на підставі накладеного на нього арешту.. Дану постанову ви можете скасувати у судовому порядку.

    Для співпраці натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, у вас не можуть відібрати автомобіль за не сплачений штраф.

    Володимир Клієнт 11 місяців тому

    постанову сфабрикували в Києві, водій живе у Львові, а автомобіль затримують у Вінниці на блок-посту. В автомобілі - повний багажник особистих речей, у салоні - діти. А йому з блок-посту - далі йти пішки. Якими НПА передбачено обов'язкове вручення водієві копії постанови? якщо не особисто - то, можливо, рекомендованим листом з повідомленням про вручення? а також - чи зобов'язана виконавча служба гарантовано повідомляти громадянина про те, що розпочате виконавче провадження? які терміни передбачені законодавством до того, як оголошувати майно у розшук?

    • Корнійчук Євген Іванович

      Натискайте кнопку Звернутися і я відповім на всі ваші запитання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України