Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 18 июня 2023, вопрос №86912

Була получена посилка із 20 г марихуани для власного користування, на пошті затримали, раніше по даному порушенню не затримувалась, сказали суд призначить штраф, чи є можливість стати на облік до наркодиспансеру і отримати пом’якшення покарання?

Була получена посилка із 20 г марихуани для власного користування, на пошті затримали, раніше по даному порушенню не затримувалась, сказали суд призначить штраф, чи є можливість стати на облік до наркодиспансеру і отримати пом’якшення покарання?

Ответы юристов (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Любов!

    Такі дії передбачені статтею 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

    1. Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту -

    караються штрафом від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.

    2. Ті самі дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб чи протягом року після засудження за цією статтею або якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги у великих розмірах, -

    3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені із залученням неповнолітнього, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах, -

    караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років.

    4. Особа, яка добровільно звернулася до лікувального закладу і розпочала лікування від наркоманії, звільняється від кримінальної відповідальності за дії, передбачені частиною першою цієї статті".

    Очевидно, що Ваше бажання вилікуватись від наркозалежно буде сприйнято позитивно у суді і може буде причиною пом'якшення вироку.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Степанов Михайло Леонідович

    Вітаю,можу вам надати кваліфіковану допомогу з вирішення вашего питання.

    Натискайте кнопку звернутис.

    Адвокат Евгений Александрович

    Здравствуйте!

    Да, возможно.

    При наличии вопросов, обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України