Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 27 июня 2023, вопрос №87378

Мелкая кража в магазине

Здравствуйте. У меня такой вопрос. Пару месяцев назад попалась в магазине с 3 шоколадками, на сумму 32 грн каждая. Я хотела спросить, какой штраф могут мне выписать в этом случае?

Ответы юристов (4)

    Степанов Михайло Леонідович

    Вітаю. відповідно до статті 51 КпАП крадіжка чужого майна вважається дрібною, якщо вартість такого майна на момент здійснення правопорушення не перевищує 0,2 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян, тобто - 268,4 грн.

    Тобто у вас відсутній факт злочину.

    Для співпраці натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Інна!

    Це адміністративне правопорушення. Хвилюватися немає причини.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь на них відповісти.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    У даному випадку мова йде про адміністративне правопорушення, а не кримінальний злочин.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 10 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. За статтею 51 Кодексу України про адміністративні правопорушення, дрібне викрадення чужого майна шляхом крадіжки, шахрайства, привласнення чи розтрати - тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб.

    При провадженні за адміністративними правопорушення неоподатковуваний мінімум доходів громадян, за Податковим кодексом України, мають приймати на рівні податкової соціальної пільги на початок відповідного року. Зараз це-1342 гривні. Також неоподатковуваний мінімум доходів громадян приймають на рівні 51 гривні.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових юридичних послуг з цього чи інших питань. Я можу надати Вам детальну правову консультацію з рядом різноманітних юридичних послуг, написати тексти правничих документів тощо.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України