Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 29 июня 2023, вопрос №87477 150₴

Технічне обслуговування генератора платне чи ні, при умові якщо є гарантія?

Добрий день, шановний юрист! Прийшов час, потрібно робити Технічне облуговування генератора. Заміна масляного фільтра, заміна моторної оливи та охолоджуючої рідини. Гарантія на генератор становить 24 місяця. Я звернулась в офіційний сервісний ценрт з проханням провести Технічне облуговування генератора, а вони сказали що безкоштовно по гарантії у них тільки ремонт, а технічне облуговування платне. Я розмовляла зі спеціалістом по ремонту, він сказав якщо є необхідність в заміні в чомусь генератора,то це безкоштовно. Так у мене і є заміна масляного фільтра, заміна моторної оливи та охолоджуючої рідини. Так, я не можу зрозуміти якщо це, в чомусь є необхідність в заміні генератора, хоча по суті це Технічне облуговування, чому сервісний цент дає мені рахунок на оплату, а не діють згідно гарантії, безоплатне обслуговування? Додаю файл...Дякую за увагу.

Ответы юристов (9)

    Степанов Михайло Леонідович

    ВІтаю. Технічне обслуговування товару не є ремонтом і не може бути підставою для заміни товару. 31. Гарантійний ремонт полягає у виконанні робіт, пов'язаних із усуненням недоліків товару для забезпечення використання його за призначенням на гарантійний термін експлуатації.

    Для спів праці натискайте кнопку звернутися.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, технічне обслуговування платне Якщо ви цього не зробите ви втратите подальше право на гарантію. Тому рекомендую оплатити технічне обслуговування, але обов'язково перевірте сертифікат про можливість виконання таких робіт сервісний центром.

    Для детальної консультації натискайте та обміну контактів натискайте кнопку звернутися.

    • елена Клиент 10 месяцев назад

      гарантійний термін - це термін протягом якого продавець бере на себе зобовязання щодо здійснення безкоштовного ремонту або Заміни відповідної продукції у звязку з введенням її в обіг. А у мене по технічному обслуговуванню є заміна масляного фільтра, заміна моторної оливи. Якщо є заміна чогось це по гарантії. Чи ні?

      • Корнійчук Євген Іванович
        100%

        Олива вже була у генераторні? Чи ви її придбали самостійно?

        Заміна фільтра погоджуюсь. А ось заміна масла, якщо воно не було у комплекті то ні.

        • елена Клиент 10 месяцев назад

          Моторно олива була в генераторі. А на яку правову базу спиратись, щоб добитись безкоштовного обслуговування по замін?

    Иванюк Руслан Эдуардович

    ВІтаю. У вашому випадку ви маєте право на заміну фільтра, якщо він вишов з ладу. За всі інші послуги ви повинні будете сплатити.

    НАТИСКАЙТЕ КНОПКУ ЗВЕРНУТИСЯ І Я ВАМ ДОПОМОЖУ,

    • елена Клиент 10 месяцев назад

      на яку правову базу мені спиратися?

    • елена Клиент 10 месяцев назад

      на яку правову базу мені спиратися?

      • Иванюк Руслан Эдуардович

        ЦЕ повинно бути вказано у вашій технічній документації до генератора.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України