Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Таможенное регулирование, 02 июля 2023, вопрос №87694 400₴

Податки на перевезення готівки (більше 10000 Євро)

Доброго вечора!
Жіночка продає будинок по довіреності, власник - її дочка, вже громадянка Кіпру. Жіночка буде виїзджати до дочки з грошима або класти гроші на картку у валюті.
1. Чи є якісь податки при декларуванні на вивіз готівки з України сумою більше 10000 Євро?
Якщо такі є, які будуть податки на шляху з України в Польщу, потім у Кіпр?
2. Які потрібні документи при перевезенні валюти через кордон? Чи обов'язково треба проводити ці гроші через банк (покласти, зняти), щоб мати чеки чи достатньо договору купівлі-продажу та довіреності на продаж будинку?
3. Якщо покласти валюту (більше 10000 Євро) на картку в Україні, чи треба декларувати гроші на картці на шляху до Кіпру?

Ответы юристов (10)

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 9 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня!

    15 червня 2022 року Президент В. Зеленський підписав Закон від 16.02.2022 р. №2058-IX "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо адміністративної відповідальності громадян за порушення митних правил". А сьогодні, 16 червня, його офіційно опубліковано в "Голосі України" №124.

    Законом, серед іншого, викладено у новій редакції статтю 471 МКУ "Недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон України громадянами". Нею передбачено такі штрафи за недекларування:

    валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі, що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, - в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування, згідно з офіційним курсом НБУ на день вчинення порушення митних правил. Наразі фізособи можуть вивозити без письмового декларування не більше ніж 10 тисяч євро в еквіваленті;

    товарів (крім зазначених у частинах першій та/або третій), що переміщуються через митний кордон України громадянами, - у розмірі 30% вартості цих товарів;

    товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами, - у розмірі 300 н.м.д.г. (5100 грн) з конфіскацією таких товарів або без такої.

    Недекларуванням вважається незаявлення громадянином за встановленою формою точних та достовірних відомостей, перелік яких визначений МКУ, про товари, які переміщуються (пересилаються) таким громадянином через митний кордон України (у тому числі при проходженні (проїзді) ним каналом, позначеним символами зеленого кольору ("зелений коридор")".

    У зв’язку зі встановленням адміністративної відповідальності за недекларування товарів, що переміщуються через митний кордон громадянами, та змінами у статті 471 МКУ, внесено зміни й до статей 472, 511, 522 МКУ. Зокрема, встановлено можливість в разі укладення мирової угоди між особою, що притягується до адміністративної відповідальності, та митним органом відповідно до статті 521 МКУ поміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил у митні режими імпорту або експорту з обов’язковим дотриманням заходів тарифного та нетарифного регулювання, в тому числі сплатою належних митних платежів, та за умови внесення до державного бюджету коштів в розмірі, що дорівнює сумі штрафу, передбаченого санкцією відповідної статті, із застосуванням коефіцієнту 1,3.

    Транспортні засоби, що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України поза митним контролем, а також товари та/або транспортні засоби із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України, можуть бути поміщені виключно в митний режим відмови на користь держави чи знищення або руйнування.

    ___

    Письмове декларування необхідне лише у разі переміщення валюти України, іноземної валюти та банківських металів у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 1000 євро.

    Неповнолітні особи мають право на транскордонне переміщення валютних цінностей у сумі/вартістю, встановлених валютним законодавством. При цьому письмове декларування від імені особи, яка не досягла 16-річного віку, здійснюється її законним представником.

    У Держмитслужбі акцентували увагу, що перерахунок сум готівкової валюти і вартості банківських металів у євро здійснюється за офіційним курсом гривні до євро або за крос-курсом, визначеним згідно з офіційним курсом гривні до відповідних іноземних валют і банківських металів, установленим Нацбанком, на день перетину митного кордону України.

    Переміщення валютних цінностей та форми декларування під час виїзду з України є аналогічними.

    Проте громадянин-резидент під час вивезення/пересилання за межі України валютних цінностей в загальній сумі, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 1000 євро, додає до декларації документи, що підтверджують:

    зняття ним готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 1000 євро. Документи, що підтверджують зняття громадянином-резидентом готівки з власних рахунків з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів з дня зняття ним готівки з власних рахунків у банках.

    придбання ним банківських металів у банках та/або Національному банку виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 1000 євро.

    До громадян-нерезидентів ці вимоги не застосовуються, вони повинні дотримуватись лише форми декларування.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    37.5%
    Карпенко Андрей Владимирович 9 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Вітаю!

    Суми готівкових коштів, яку сьогодні можна вивезти за кордон.

    Це питання регулює ст. 8 Закону України «Про валюту і валютні цінності». Так, у відповідності з цією нормою, транскордонне переміщення фізособами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує 10 тисяч євро за офіційним курсом НБУ на день переміщення через митний кордон України, підлягає письмовому декларуванню митним органам.

    Без письмового декларування та підтверджуючих документів можна вивезти лише суму, меншу 10 тисяч євро.

    Таким чином, якщо людина письмово задекларувала суму та надала, визначені НБУ підтверджуючі документи, вона може вивезти з України будь-яку суму коштів (як в національній, так і в іноземній валюті).

    Питання пакету документів, які потрібно надати для того, щоб вивезти готівкові кошти у сумі понад 10 000 євро, регулює п. 18 Положення про заходи захисту та визначення порядку здійснення окремих операцій в іноземній валюті, затверджене постановою НБУ від 02.01.2019 № 5.

    Фізособи-резиденти можуть вивезти за кордон суму, що перевищує 10 000 євро, на підставі документів, що підтверджують:

    - зняття фізичною особою готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10 000 євро;

    - придбання цією особою банківських металів у банках виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 10 000 євро.

    У цьому контексті варто відмітити, що документи, які підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках фізичними особами-резидентами з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів із дня зняття ними готівки з власних рахунків.

    Усі інші різновиди документів, як то декларації про майновий стан та доходи, декларації платників єдиного податку, розписки про отримання грошей в борг, договори купівлі-продажу (навіть якщо в них зафіксовано, що покупець отримав оплату в день підписання договору) тощо, не дають право на вивезення суми у розмірі еквіваленту 10 000 євро і більше.

    Тобто, для переміщення суми, що перевищує 10 000 євро, варто розмістити відповідну суму коштів (в тому числі, в разі їх отримання внаслідок продажу об’єкту нерухомості, автомобіля чи іншого цінного майна) на рахунку у гривні, доларах США, євро чи іншій валюті і використовувати їх за кордоном шляхом здійснення безготівкових операцій.

    Крім того, у такому випадку можна буде зняти відповідну суму коштів з рахунку для підтвердження наявності правових підстав для їх вивезення.

    Ця процедура не складна, але у цьому випадку клієнту доведеться пройти ідентифікацію та верифікацію у банку, а також підтвердити законність походження коштів. Тут якраз згодяться декларації про майновий стан та доходи, декларації платників єдиного податку, договори купівлі-продажу (навіть якщо в них зафіксовано, що покупець отримав оплату в день підписання договору), дарування, позики тощо.

    Крім того, при знятті великої суми коштів в подальшому можуть бути складнощі через обмеження, встановлені Нацбанком на період дії воєнного стану.

    Своєю чергою питання вивезення цінних речей за кордон регулює Митний кодекс України.

    У відповідності до ст. 369 Кодексу, особисті речі, які перевозяться у ручній поклажі, супроводжуваному та несупроводжуваному багажі, не оподатковуються митними платежами та звільняються від проведення заходів офіційного контролю і не потребують наявності підтверджувальних документів.

    Перелік таких особистих речей визначено ст. 370 Митного кодексу України.

    До них, зокрема, належать:- два мобільних - - -телефони, одна відеокамера, один фотоапарат, два переносні персональні комп’ютери, дві електронні книжки, один переносний телевізор, один проектор;

    - спортивне спорядження (велосипед, вудка, комплект альпіністського спорядження, комплект лиж, дошка для серфінгу тощо);

    - особисті прикраси, які були у користуванні;

    - два переносні музичні інструменти;

    - два годинники;

    - одяг, взуття, призначені виключно для власного користування;

    - 500 мл туалетної води або 100 мл парфумів;

    - інші товари, призначені для забезпечення повсякденних потреб, передбачені законодавством.

    А от для вивезення речей, які становлять культурну цінність (картини, старовинні книги, рідкісні музичні інструменти, колекції, антикваріат тощо) потрібно мати документи що підтверджують право власності на них, пройти державну експертизу та отримати свідоцтво на право вивезення (тимчасового вивезення) культурних цінностей з території України.

    Крім того, є речі взагалі заборонені для вивезення за кордон (перелік таких речей визначено постановою КМУ від 28 травня 2012 р. № 468).

    У відповідності зі ст. 371 Митного кодексу України, речі, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро (крім тих, на які встановлено вивізне мито) не підлягають письмовому декларуванню.

    Якщо ж сумарна вартість речей, що вивозяться, перевищує 1000 євро або ці речі оподатковуються вивізним митом, то необхідним є їхнє письмове декларування з поданням митної декларації, зі сплатою вивізного мита у визначених випадках, та з поданням відповідних документів, які підтверджують дотримання встановлених заборон та обмежень.

    За порушення усіх вищезазначених умов вивезення валютних цінностей та речей за кордон передбачена відповідальність.

    Так, згідно зі ст. 471 Митного кодексу України недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України, в сумі що перевищує дозволену законодавством України для їх переміщення без письмового декларування, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування, згідно з офіційним курсом НБУ на день вчинення порушення.

    Приміром, у разі спроби вивезення без письмового декларування 100 000 євро, на особу буде накладено штраф у розмірі гривневого еквіваленту 18 000 євро (20 % від 90 000 євро, що становлять різницю між дозволеною до вивозу сумою і сумою, яку намагались вивезти).

    Недекларування товарів тягне за собою накладення штрафу в розмірі 30 % вартості цих товарів.

    Недекларування товарів, що підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення (крім культурних цінностей) - тягне за собою накладення штрафу у розмірі 5100 грн. з конфіскацією таких товарів або без такої.

    Спроби вивезення товарів, чи валютних цінностей поза митним контролем, тобто поза місцем розташування митного органу або поза робочим часом, установленим для нього, і без виконання митних формальностей, або з незаконним звільненням від митного контролю внаслідок зловживання службовим становищем посадовими особами митного органу загрожують штрафом в розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацією цих товарів (ст. 482 Митного кодексу України).

    Така ж сума штрафу загрожує і у випадку виявлення спроби вивезення товарів, валютних цінностей з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Додатково в цьому випадку конфіскації підлягають також товари та/або транспортні засоби, із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення таких товарів (ст. 483 Митного кодексу України).

    Тут варто відмітити, що у разі спроби вивезення валютних цінностей чи речей без підтверджуючих документів та декларування, їх буде вилучено на час розгляду справи про порушення митних правил. І повернуті вони будуть лише після накладення відповідного стягнення, якщо при цьому не буде винесено рішення про їх конфіскацію.

    https://ips.ligazakon.net/document/view/PB19003?an...

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 9 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Доброго дня

    Національний банк повернув вимогу щодо надання громадянами підтвердних документів банків під час переміщення валютних цінностей за межі України у сумі, що перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), зокрема документи про зняття готівки з власних рахунків або про придбання банківських металів.

    Нагадуємо, що Національний банк 4 березня 2022 року вніс зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18 “Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану”, які давали змогу фізичним особам не надавати підтвердні документи під час перевезення валютних цінностей за кордон. На сьогодні з метою запобігання виведення капіталу за кордон, а також із урахуванням комунікації з відповідними органами державної влади Національний банк ухвалив рішення повернути вимогу щодо надання підтвердних документів під час переміщення валютних цінностей за кордон вартістю вище 10 тис. євро (в еквіваленті).

    Звертаємо вашу увагу, що громадяни, як і раніше, мають декларувати валютні цінності, вартість яких перевищує 10 тис. євро (в еквіваленті), під час їхнього переміщення за кордон. Ця вимога не змінювалася.

    Відповідні зміни затверджені постановою Правління НБУ від 13 березня 2022 року №51 "Про внесення зміни до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18". Документ набирає чинності з 13 березня 2022 року.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 9 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Пунктом 172.9 ст. 172 ПКУ передбачено, що дохід від операцій з продажу (обміну) об’єктів нерухомості, що здійснюються фізичними особами – нерезидентами, оподатковується згідно із ст. 172 ПКУ в порядку, встановленому для резидентів, за ставкою 18 відс., визначеною в п. 167.1 ст. 167 ПКУ.

    Иванюк Руслан Эдуардович
    Иванюк Руслан Эдуардович 9 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 7 лет опыта

    ВІтаю. при декларуванні валюти на суму понад €10 тис. митникам треба надати підтверджувальні документи, що доводять законність походження грошей.

    Такими документами є лише виписки з банку про зняття готівки з власних рахунків у банках або придбання особою банківських металів у банках.

    Жодні інші документи митники не беруть до уваги.

    Тобто, якщо особа отримала валюту, наприклад, у подарунок від родичів чи після продажу квартири або автівки, без виписки з банку підтвердити походження коштів на митниці не вдасться.

    Також треба пам’ятати, що банківська довідка про зняття коштів з власного рахунку дійсна лише 90 днів.

    Натискайте кнопку звернутися і я вам допоможу.

    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 9 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    ПІСЛЯ СПЛАТИ 18% ПОДАТКУ НЕРЕЗИДЕНТ МАЄ ПРАВО ПЕРЕМІЩЮВАТИ ВАЛЮТУ ЧЕРЕЗ КОРДОН ПРИ НАЯВНОСТІ ДОКУМЕНТІВ ПРО ЗНЯТТЯ ГОТІВКИ У БАНКІВСЬКІЙ УСТАНОВІ.

    Корнійчук Євген Іванович
    25%

    Доброго дня. Якщо у вас кошти будуть на карті, то всі інші питання не актуальні. Не можно вивозити готівку, а ось на карті будь ласка.

    Також, 10 тисяс євро на одну особу, тому наприклад, якщо ви з чоловіком то можно розділити кошти по 10 тисяч кожному. Також, якщо є дитина то і на неї 10 тисяч, якщо дітей більше то на кожного. Тобто на кожну особу 10 тисяч, при цьому кошти треба розділити, щоб у кожного на руках було не більше 10 тисяч.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Степанов Михайло Леонідович

    Вітаю. Як вивезти валюту з України без декларації

    Якщо треба вивезти суму більше €10 тис., а підтвердити її банківською довідкою можливості немає, залишається покласти кошти на картку і взяти цю картку з собою.

    Відкрити рахунок в доларах чи євро і замовити до нього картку можна в будь-якому банку України. Для цього потрібно завітати у відділення із паспортом та ІНН.

    Поповнення картки готівкою через касу зазвичай виконується без комісії. Але можуть бути інші обмеження, про які йшлося вище.

    За кордоном можна без обмежень розраховуватись як валютною, так і гривневою карткою українських банків.

    Щодо зняття готівки за кордоном, то треба бути готовим до банківської комісії у 2-3% від суми. Також для карт українських банків за кордоном діє обмеження НБУ на зняття коштів — не більше еквівалента 100 тис. грн на добу.

    Для співпраці натискайте кнопку звернутися.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    1. Чи є якісь податки при декларуванні на вивіз готівки з України сумою більше 1000 Євро?

    Вам лише доведеться оформити письмову митну декларацію та надати підтверджувальні документи, що доводять законність походження грошей.

    Якщо такі є, які будуть податки на шляху з України в Польщу, потім у Кіпр?

    У Польщу та Кіпрі без заповнення декларацій дозволяється перевозити будь-яку валюту в еквіваленті 10 000 євро (на одну особу). Якщо більше - необхідні підтверджувальні документи.

    2. Які потрібні документи при перевезенні валюти через кордон? Чи обов'язково треба проводити ці гроші через банк (покласти, зняти), щоб мати чеки чи достатньо договору купівлі-продажу та довіреності на продаж будинку?

    Під час вивезення за межі України валютних цінностей в загальній сумі, що перевищує на день вивезення в еквіваленті 1000 євро, Ви повинні додати до декларації документи, що підтверджують зняття Вами готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення в еквіваленті 1000 євро. Документи, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів.

    Жодні інші документи митники не беруть до уваги.

    3. Якщо покласти валюту (більше 1000 Євро) на картку в Україні, чи треба декларувати гроші на картці на шляху до Кіпру?

    Ні, кошти на картці декларувати не потрібно.

    Щодо неповнолітніх осіб: вони мають право на транскордонне переміщення валютних цінностей у сумі/вартістю, встановлених валютним законодавством.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич
    37.5%

    Доброго дня, Артеме!

    Спочатку про про деякі загальні речи, які треба знати при перевезенні через кордон готівки у валюті.

    Ітак, Митним кодексом України та іншими нормативно-правовими актами встановлений порядок переміщення товарів через митний кордон України. Так, саме товарів, оскільки відповідно до п. 57 .ч. 1 ст. 4 МК України під «товарами» розуміють - будь-які рухомі речі, у тому числі ті, на які законом поширено режим нерухомої речі (крім транспортних засобів комерційного призначення), валютні цінності, культурні цінності, а також електроенергія, що переміщується лініями електропередачі.

    У МК України та Законі України «Про валюту та валютні операції» від 21.06.2018 р. є визначення поняття «валютні цінності», під якими розуміють - національну валюту (гривню), іноземну валюту та банківські метали.

    Порядок переміщення валюти України, іноземної валюти, банківських металів через митний кордон України здійснюється з урахуванням вимог Закону України "Про валюту і валютні операції".

    Так, у ст. 8 Закону України «Про валюту та валютні цінності» зазначено, що транскордонне переміщення фізичними особами валютних цінностей у сумі, що дорівнює або перевищує еквівалент 1000 євро за офіційним курсом валют, встановленим Національним банком України на день переміщення через митний кордон України, підлягає письмовому декларуванню митним органам, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

    Громадянин-резидент під час вивезення/пересилання за межі України валютних цінностей в загальній сумі, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 1000 євро, додає до декларації документи, що підтверджують:

    • зняття ним готівки з власних рахунків у банках і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 1000 євро. Документи, що підтверджують зняття громадянином-резидентом готівки з власних рахунків з метою її вивезення, є чинними протягом 90 календарних днів з дня зняття ним готівки з власних рахунків у банках.

    • придбання ним банківських металів у банках та/або Національному банку виключно на ту суму, що перевищує на день вивезення/пересилання в еквіваленті 1000 євро.

    ТЕПЕР КОРОТКІ ТА ЯСНІ ВІДПОВІДІ НА ВАШІ ПИТАННЯ:

    1. Чи є якісь податки при декларуванні на вивіз готівки з України сумою більше 1000 Євро?Якщо такі є, які будуть податки на шляху з України в Польщу, потім у Кіпр?

    При перевезенні валютніх цінностей через кордон ніяких податків платити не треба. Валюту просто треба пред'явити митнику разом із заповненою Декларацією, бланк якої можна отримати на місці під час проходження митного контролю,

    Бланки Декларації, які заповнює Декларант у такому випадку затвердженні постановою Кабінету Міністрів України від 27.02.2019 р. «Про деякі питання транскордонного переміщення фізичними особами валютних цінностей» також можуть бути роздруковані та заповненні Декларантом завчасно.

    2. Які потрібні документи при перевезенні валюти через кордон? Чи обов'язково треба проводити ці гроші через банк (покласти, зняти), щоб мати чеки чи достатньо договору купівлі-продажу та довіреності на продаж будинку?

    При вивезенні валютим на суму більше 1000 евро декларант повинен подати документи, які підтверджують законність походження валютних цінностей. Зокрема такими документами можуть бути:

    1. Податкова декларація про майновий стан і доходи та сплати податків.

    2. Податкові звіти, довідки про нарахування заробітної плати, які підтверджують отримання чистого білого доходу від провадження підприємницької діяльності або у якості заробітної плати.

    3. Інші документи, які підтверджують отримання законного доходу. Наприклад, доходу за договором дарування, доходу від продажу автівки чи нерухомості тощо.

    У Вашому випадку, як Ви вірно помітили, це може бути дловіренність на продаж будинку, договір купівлі продажу та виписка з банку про зняття готівкі у сумі, що еквивалентна задекларованій.

    3. Якщо покласти валюту (більше 1000 Євро) на картку в Україні, чи треба декларувати гроші на картці на шляху до Кіпру?

    Декларування коштів на банківській картці при виїзді громадянина України за кордон непотрібно. Це, доречи, одине з найпрстіших способів перевезення коштів через кордон.

    Проте Ви повинні при тому знати, що комісія, яку беруть українські банки за розрахунки за кордоном, в тому числі, за зняття коштів з картки, доволі висока.

    Крім того за рішенням Нацбанку щомісячний ліміт на зняття готівки за кордоном із гривневих рахунків, відкритих в українських банках, становить 50 тис. грн в еквіваленті. З валютних рахунків можна знімати щодня еквівалент 100 тис. грн.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Обов'язково на них відповім!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України