Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Спадщина, 05 липня 2023, питання №87829

ЯК ВІРНО ВЧИНИТИ ЗА ЗАКОНОМ

Прожила з чоловіком 19 років 2008 придбали дачу разом, не приватизували, розійшлися в 2014. в 2021 чоловік загинув. залишилося 2 дітей 1995,2007 рік . на словах казав постійно дача дитині 2007 року( неповнолітня ще) .
син не бажає чим займатися, дача була брошена , я переоформлюю дачу на себе щоб в день повноліття віддати дитині. но вона зараз каже їй не треба вона, хоче продати.
родичі чоловіка, а саме мама яка казала, що дача дитині, зараз має на неї види 1/3 з продажі просить віддати їй.
ми не проти, але хотілось би знати за ЗАКОНОМ як вірно і СПРАВЕДЛИВО? У СПАДОК НІЧОГО НЕ ПЕРЕДАВАЛОСЬ ВСЕ НА СЛОВАХ.

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, за законом на спадщину дружина і батьки мають рівні частини.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Інна!

    Якщо Ви переоформлюєте дачу в кооперативі, а мати померлого не має спадкового свідоцтва, то вона взагалі ніякого відношення до дачи не має, і Ви їй нічого не винні.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Обов'язково на них відповім!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України