Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Міграційне право, 06 липня 2023, питання №87938

Помилка при Реєстрації у цнап

Вітаю, підкажіть будь ласка, як я можу захистити свої права за допущеної вини цнапа?
При отриманні тимчасового внж є стандартна процедура, на яку дається 30 днів для перереєстрації в цнапі старої посвідки на нову.
це моя 3 процедура,
так що я вже знала хід дій.

(Але тк. Попередні два рази внж були оформлені до повномасштабного вторгнення, я не знала, наскільки змінилася ця процедура.)

У січні, коли отримала внж, я з'явилася в цнап для перереєстрації, мій візит зафіксований , пред'явила свою нову посвідку (яка збереглася в архівах звернення до цнап) і попросила перереєструвати мене за тією ж адресою, на нове посвідчення. На ресепшені мені, як вже з'ясувалося зараз, неправильно проконсультували і сказали, що власник житла тепер не потрібен для цієї процедури і після заяви мені сказали підійти за готовим витягом.

(отримавши його на руки я заспокоїлася та не стала шукати можливих помилок працівників цнапу на жаль.) як з'ясувалося зараз, ніхто мене не перереєстрував, а просто роздрукували старий витяг і віддали на руки.

У зв'язку з цим мені загрожує адміністративна відповідальність та штраф.
На мої скарги відповіли що: знайти винуватого працівника вже не вийде, тому доведеться сплатити штраф.
Я не бачу в цьому своєї провини тк. зверталася з проханням, та пред'являла нове посвідчення.
хвилююсь, що в майбутньому адміністративна стаття може вплинути в сторону відмови на постіне посвідчення, тому прощу мені допомогти, дякую за увагу.

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, напишіть скаргу до керівникА ЦНАП, а краще зверніться особисто. Якщо питання не вирішити можно буде спробувати скасувати штраф у судовому порядку. Хотілось би ознайомитися з повідомленням від ЦНАП про наклання штрафу.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Софія!

    Вам треба звернутись із заявою до керівництва ЦНАП або зі скаргою до виконавчого органу районної Ради. Також дії ЦНАП можна оскаржити в судовому порядку.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України