Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 08 июля 2023, вопрос №88019

Нотаріальна довіреність щоб забрати диплом з ВУЗу якщо мене немає в країні?

Доброго дня! Потрібно забрати документи з ВУЗу та диплом. В країні мене немає на даний час, та ближайшим часом не зможу повернутися. Паспорт України (ID-карта) прострочений. Що роботи с документами далі? В ВУЗі сказала тільки за довіреністю на одного із родичів зарати, але нічого не пояснюють.

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зверніться до консульства України за кордоном для оформления довіреністі.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    • Софія Клиент 10 месяцев назад

      Якщо я не можу звернутися в консульство, тому що знаходжусь в Російській Федерації?

      • Корнійчук Євген Іванович

        У такому випадку вам треба виїхати у країну ЄС і оформити довіреність у будь якого нотаріуса але при цьому треба буде перекласти довіреність на українську мову і завірить його нотаріально.

        По іншому не вийде. Або самому їхати забирати диплом.

        Нотаріальні довіреності видані россійими або білоруськими нотаріусами на території України не мають юридичної сили.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Софія!

    За таких умов Ви можете зробити довіренність на отримання документів в третій країні. Інших варіантів немає.

    Будуть уточнюючи питання чи бажання продовжити розмову у приватному форматі, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Постараюсь допомогти.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Зробити щось, перебуваючи на території рф, Ви точно не зможете. Вам потрібно переміщатись до країни ЄС і там видавати довіреність.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України