Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Армія і мобілізація, 14 липня 2023, питання №88358

Відстрочка згідно ЗУ 9342

Доброго вечора шановні юристи, підкажіть будь ласка, який саме документ підтверджує відсутність інших працездатних родичів, що згідно чинного законодавства зобов'язані утримувати особу з інвалідністю? Цікавлюся з метою отримання відстрочки. Так як маю батька інваліда 2 групи та являюся єдиним сином. Наперед дякую за приділену увагу та витрачений час.

Відповіді юристів (8)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Універсального документу з цього приводу не існує. Все залежить від конкретних обставин.

    У відповідності із статтею 1 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування»:

    «непрацездатні громадяни - особи, які досягли встановленого цим Законом віку, що дає право на призначення пенсії за віком, у тому числі на пільгових умовах, та дострокової пенсії, або особи з інвалідністю, у тому числі діти з інвалідністю, а також особи, які мають право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника відповідно до закону;»

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    • Сергій Клієнт 10 місяців тому

      Прошу пробачення, тоді яким чином підтвердити даний факт?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Якщо Ви єдиний син, а Ваша мати є непрацездатною особою (визначення я дав у першій відповіді), то таким документом в даному випадку може бути, наприклад, пенсійне посвідчення матері. Ще раз кажу, в кожному окремому випадку цей документ може бути іншим.

        • Сергій Клієнт 10 місяців тому

          Батьки розлучені

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Якщо батьки розлучені Ви є єдиним, хто може і забов'язаний утримувати свого непрацездатного батька. Для того, щоб отримати відстрочку Вам потрібно надати до військомату: заяву про надання відстрочки, нотаріально завірену копію свідоцтва про народження, нотаріально завірену копію свідоцтва про розлучення, нотаріально завірену копію документа, який підтверджує інвалідність Вашого батька.

            • Сергій Клієнт 10 місяців тому

              Дякую за приділений час

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Звертайтесь за потреби!

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 10 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Нужна полная консультация алгоритм действий обращайтесь индивидуально через кнопку "Звернутися".

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України