Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 19 липня 2023, питання №88606

Может ли отец подать какое-то заявления на запрет вывоза ребёнка за границу в военной время?

Муж грозится, что не даст разрешение на вывоз ребёнка, но на сколько я знаю в военное время не нужно разрешение,говорит что общался с юристом и он может подать заявление на запрет,правда ли это и какие могут быть причины запрета?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Вам не потрібен дозвіл на виїзд з дитиною за кордон. Та й заборону на Ваш виїзд батьку буде отримати складно.

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною персонально. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дозвіл батька на виїзд за кордон взагалі не вимагається в умовах воєнного стану. Тому по суті від батька дитини нічого не залежить.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Дерій Владислав Олегович

    Доброго дня!

    Згода на виїзд не потрібна, але батько за певних обставин може накласти заборону на виїзд.

    За словами представників Державної прикордонної служби, в усній формі таку заборону накласти неможливо. Тобто просто зателефонувавши батьку нічого досягти не вдасться.

    У батька є два можливих варіанти дій:

    Варіант 1. Отримати рішення суду (https://dpsu.gov.ua/ua/Peretinannya-derzhavnogo-ko...)

    У своїх діях та рішеннях Держприкордонслужба керується Порядком, затвердженим Постановою Кабміну №280 від 17.04.2013. У пункті 5 Порядку йдеться про тимчасове обмеження у праві виїзду з України за рішенням слідчого судді, суду.

    До Адміністрації Держприкордонслужби може надійти судове рішення щодо тимчасового обмеження дитини у праві перетину кордону України. Відповідна інформація вноситься до баз даних. За таких обставин прикордонники вживатимуть усіх передбачених законом заходів щодо недопущення виїзду дитини за межі України.

    Варіант 2. Письмове звернення до Адміністрації Держприкордонслужби.

    Батько може звернутися до Держприкордонслужби із заявою про заборону виїзду.

    У заяві батько повинен обґрунтувати той факт, що виїзд за кордон може нашкодити дитині, поставити під загрозу її безпеку та суперечить її інтересам.

    Але, це варіант можливий за наявності доказів, які підтверджують існування обґрунтованих підстав вважати, що виїзд за межі України може зашкодити дитині.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України