Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Недвижимость, 20 июля 2023, вопрос №88634

Оренда торгово-офісного приміщення

Ситуація в наступному,
Пропонують підписати договір про оренду торгово-офісного приміщення як звичайна фізична особа з звичайною фізичної особою (не підприємці/не ФОПи)
У цьому випадку я читав мене це буде зобов'язувати сплачувати в бюджет ПДФО (18%) і військовий збір (1,5%) із суми орендної плати.
Передавши цю інфу їм, вони сказали, що ніде це світитися і не буде ніяких вищезгаданих податків,
Сказав, що якщо мені потрібно офіційно то можна оформити, але він не є Фопом тому рахунки мені виставлятиме його мати яка зареєстрована підприємцем,
Я перепитав чи є різниця, що приміщення на ньому, а рахунки на матері, він сказав, що різниці нема.

Отже питання,
Як краще мені підписати договір?
Мені різниці як оплачувати немає (чи на звич фіз особ чи на ФОП)
Просто якщо на звичайну фіз особу чи не будуть в мене у подальшому зобов'язання про виплату податку за приміщення?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Богдане!

    Я теж думаю, що Вам немає різниці, на кого це буде оформлено.

    У разі уточнень чи додаткових питань можете поспілкуватись зі мною персонально. Для того треба лише натиснути кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Винограденко Антон Анатолійович

    Доброго дня! Якщо стовідсотково не хочете мати питання щодо податків з доходів, які буде отримувати ваш орндодавець - то укладайте договір оренди так, щоб орендарем (тобто Ви) була звичайна фізична особа. В такому випадку без різниці який статус вашого орендодавця (чи буде він звичайною фізичною особою, чи ФОПом) і ваш орендодвець буде самостійно відповідати за свої податкові зобов'язання. На ваше "...приміщення на ньому, а рахунки на матері.." - такі дії можуть привести к недійсності такого договору.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України