Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 25 июля 2023, вопрос №88892

Вступ на магістратуру 2023, обов'язковість відмітки у військовому квитку саме ТЦК

Доброго дня! Планую поступити на магістратуру, 2 вища освіта.
Є наявний військовий квиток, з відміткою про облік ще військоматом.
На сайті одного з університетів знайшов інформацію, що у військовому квитку необхідна відмітка саме ТЦК СП.
Наскільки правомірна ця вимога?

Ось інформація з ВУЗу:
"Військово-облікові документи вступника
У 2023 році прийом на навчання до «Деякий Університет» на магістерську програму чоловіків здійснюємо лише після пред’явлення ними оригіналу одного з таких військово-облікових документів:

посвідчення про приписку до призовної дільниці (можуть подавати вступники не старші 27 років);
військовий квиток;
тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Перелічені документи мають містити відмітку (штамп/печатку) територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП), де вступник перебуває/перебував на військовому обліку. У документі має бути відмітка саме органу з назвою «ТЦК та СП», не «військовий комісаріат / військкомат».

У разі відсутності у вступника військово-облікового документа або наявності документа без актуальної відмітки ТЦК та СП, Приймальна комісія «Деякий Університет» не вправі допустити такого вступника до конкурсного відбору студентів на навчання в «Деякий Університет»."

Дякую!

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, шукайте інший навчальний заклад. У кожного навчального закладу свій порядок, де яким ВНЗ достатньо просто наявності військового квитка.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Дійсно, обирайте інший заклад освіти. Це доволі специфічна вимога і є купа закладів освіти без таких умов. Тому раджу зупинити свій вибір на іншому навчальному закладі.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Миколо!

    Вимога ВНЗ незаконна. Між військоматом та ТЦК немає ніякої різниці, просто стара і нова назва!

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України