Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 31 июля 2023, вопрос №89203

Умер дедушка, как оформить дом

У нас умер дедушка и сейчас бабушка оформляет документы на дом, в чем проживает: бабушка, дочка и внучка, есть ещё вторая дочка, которая прописана, но не живет. Нам предложили либо все оформить на бабушку, а двум дочкам написать отказ или поделить дом на 3. Мы не знаем как будет лучше? Чтобы без мороки. В случае если дочери напишут отказ и смерти бабушки, то как они будут делить дом или кто вступит в наследство? И в случае если делить на 3, в дома вторая домят не проживает , это ей за ее часть нужно будет отдать деньги?

Ответы юристов (4)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Краще оформити будинок на бабусю, але в такому випадку Ви не матимете права власності. А загалом всек залежить від Ваших пріоритетів.

    Всього доброго. Для більш детальної консультації натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Людмила!

    Для того, щоби відповісти на Ваше питання об'єктивно та з урахуванням Ваших інтересів, мушу мати більше подробиць про ваші стосунки у родині.

    У разі виникнення уточнюючих питань, зверніться до мене персонально, натиснувши кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, для обгрунтованої відповіді Треба знати більше інформації та яку мету ви переслідуєте.

    Для обміну контактів та детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 9 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. У Вашому випадку спадщину можуть успадкувати дві дочки для того, щоб після смерті бабусі не оформлювати лишній раз в нотаріуса спадкування.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових правничих послуг. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію з рядом різноманітних правових послуг, написати тексти юридичних документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами державної влади чи надати інші правничі послуги.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України