Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 07 августа 2023, вопрос №89634

Купівля земельної ділянки як фізична особа та використання її для цілей Громадської організації

Доброго дня!
Я є секретарем Громадської організації (ГО), яка займається реабілітацією ВПО (внутрішньо-переміщених осіб). 2022 та 2023 роках ми мали партнерські договори з власниками кемпінгів на проведення реабілітаційних таборів ВПО і орендували територію.
Цього року ми зрозуміли, що хочемо мати власний кемпінг. Коштів на купівлю землі (3000$) у нас не має, як у ГО, тому хочемо купити як фізична особа дану земельну ділянку в Миколаївській області.
Прошу проконсультувати:
Чи можу я, повязана людина з ГО, купити земельну ділянку як фізична особа і потім як ФОП проводити діяльність організації відпочинку та забезпечення харчування на земельній ділянці, в тому числі, для ГО таборів з ВПО (організація відпочинку) за договором?
Тобто ГО заключає партнерський договір з ФОП за послуги відпочинку (проживання, харчування, арт заняття).
Повязаність осіб не призведе до якихось питань з боку податкової?
ГО не має коштів для здійснення купівлі землі та проведення будівельних робіт.
Вдячна за відповідь та консультацію.

Ответы юристов (1)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Людмила!

    ФО може придбати землю і передати її ГО на беоплатній основі, або передати в довгострокову оернду за 1 грн.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото. Охоче на них відповім.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України