Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 20 августа 2023, вопрос №90454

Правильна відправка документів в ТЦК по пошті

будь ласка дайте відповідь
У разі зарахування на денну форму навчання до вищого навчального закладу як правильно надіслати до ТЦК підтверджуючі документи і які саме документи взяти для цього у ВНЗ?
Це можна зробити з поміткою "про вручення" з будь якого відділення пошти, чи тільки з того відділення, до якого теріторіально відноситься це ТЦК.

Також будь ласка дайте відповідь чи треба на всяк випадок цією самою посилкою актуалізувати данні про себе?
І копії яких особистих документів треба вкласти в цей лист?

дякую

Ответы юристов (4)

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий день!

    ЗАКОН УКРАЇНИ

    Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію

    (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1993, № 44, ст.416):

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    "Стаття 23. Відстрочка від призову на військову службу під час мобілізації

    Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов'язані:...

    Призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період не підлягають також:

    здобувачі фахової передвищої та вищої освіти, асистенти-стажисти, аспіранти та докторанти, які навчаються за денною або дуальною формами здобуття освіти;...".

    ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ, ТРЕБА ОСОБИСТО ЗВЕРНУТИСЯ ДО ТЦКСП, ПРОЙТИ МЕДКОМІСІЮ, ПОДАТИ ЗАЯВУ НА ОТРИМАННЯ ВІДСТРОЧКИ ВІД ПРИЗОВУ ПО МОБІЛІЗАЦІЇ.

    "ЗВЕРТАЙТЕСЯ" У РАЗІ НАЯВНОСТІ ЗАПИТАНЬ.

    Всього доброго!

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Сергію!

    Надіслати до ТЦК треба власноруч написану заяву з посилання на підставу відстрочки й додати до неї довідку про зарахування до ВНЗ за підписом ректора та з мокрою печаткою, нотаріально завірену копію студентського квитка та копію контракту на навчання (якщо є).

    Все це треба вірдправити Укрпоштою замовним листом із описом вкладення.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    будь ласка дайте відповідьУ разі зарахування на денну форму навчання до вищого навчального закладу як правильно надіслати до ТЦК підтверджуючі документи і які саме документи взяти для цього у ВНЗ?Це можна зробити з поміткою "про вручення" з будь якого відділення пошти, чи тільки з того відділення, до якого теріторіально відноситься це ТЦК.

    ЗГІДНО ІЗ ЗАКОНОДАВСТВОМ ДОКУМЕНТИ, ЩО ПІДТВЕРДЖУЮТЬ ПРАВО НА ВІДСТРОЧКУ, ВИ МАЄТЕ ПОДАТИ ДО ТЦК ОСОБИСТО.Також будь ласка дайте відповідь чи треба на всяк випадок цією самою посилкою актуалізувати данні про себе?І копії яких особистих документів треба вкласти в цей лист?

    ПОШТОВЕ ВІДПРАВВЛЕННЯ - ТО ДОБРЕ, АЛЕ Є ВИМОГИ ЗАКОНОДАВСТВА. ТОМУ РАДЖУ ОБРАТИ ІНШИЙ АЛГОРИТМ ДІЙ. ВІН НЕ СИЛЬНО ВІДРІЗНЯЄТЬСЯ ВІД ЗАПЛАНОВАНОГО ВАМИ, АЛЕ ПЕРЕДБАЧАЄ САМОСТІЙНИЙ ПОХІД ДО ТЦК.

    Всього доброго. Успіхів!

    Богун Сергій Павлович

    Норма закону:

    Особисто повідомляти в семиденний строк органам, в яких вони перебувають на військовому обліку, про зміну персональних даних, зазначених у статті 7 Закону України “Про Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних та резервістів”, а також надавати зазначеним органам документи, що підтверджують право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації з підстав, визначених у статті 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію".

    Якось так.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України