Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 25 августа 2023, вопрос №90798

Можно ли выехать с Украины если до 18 останется месяц-2 недели?

Здравствуйте. У меня проблема. Я хочу выехать с Украины. Но перевозчик говорит что если до 18 осталось месяц и меньше то меня не выпустят. Правда ли это так?

Ответы юристов (7)

    Богун Сергій Павлович

    Можете спробувати. Обмеження на виїзд діє для громадян з 18 років. Можу більш детально вивчити Ваше питання. Звертайтесь.

    • Илья Клиент 8 месяцев назад

      Только напишите пожалуйста в Вайбер

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Ілля!

    Питання складне. Формальне до виповнення Вам 18 років Ви маєте право на перетин кордону, аде на практиці можуть бути продеми, які навряд чи вирішить юрист. Тому я би рекомендував не ризикувати, а наперед шукати підстави для виїзду.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Корнійчук Євген Іванович

      Які проблеми вы маєте на увазі, який не вирішить юрист? Не законна відмова? А хто тоді як не юристи повинні вирішувати такі питання. ви навмисно робите такі трюки щоб нашкодити колегі. Я вважаю, що ваша відповідь зовсім не відповідає адвокату (захиснику). Та і взагалі ви себе поводите не етично по відношенню до інших колег, постійно хочете нашкодити в отриманні прямого звернення. " І сам не нам і другому не дам" за таким принципом.

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, ви маэте законне право на перетин кордону. Обмеження діють лише на чоловіків віком від 18 до 60 років. Якщо будуть питати куди їдете скажіть. Провідати родичів на не великий термін, або на вессіля до друга і т. Д

    Вас все одно не мають право мобілізувати, тому не має сенсу вас не випускати.

    Можу надати вам повний юридичний супровід до моменту перетину кордону.

    Також ви маєте право зателефонувати на гарячу лінію прикордонної служби України і впевнитися в цьому.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так, можливо, повинні пропустити.

    Всього доброго! Успіхів!

    Турчин Ярослав Александрович

    Обмеження у виїзді громадян України від 18 до 25 (27) років, які мають статус "Призовник", а не "Військовозобов"язаний" - взагалі не законне і не відповідає навіть існуючому в Постанові Кабінету Міністрів України формулюванні, оскільки мова йде саме про "ВІЙСЬКОВОЗОБОВ"ЯЗАНИХ".

    Щодо військового обов'язку громадяни України поділяються на такі категорії:

    допризовники - особи, які підлягають приписці до призовних дільниць;

    призовники - особи, приписані до призовних дільниць;

    військовослужбовці - особи, які проходять військову службу;

    військовозобов'язані - особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави;

    резервісти - особи, які проходять службу у військовому резерві Збройних Сил України, інших військових формувань і призначені для їх комплектування у мирний час та в особливий період.

    (частина дев'ята статті 1 Закону України "Про військовий обов"язок і військову службу").

    Відмову у виїзді можна оскаржувати у судовому порядку.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України