Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Семейное право, 31 августа 2023, вопрос №91320

Стягнення аліментів з колишнього чоловіка

Доброго вечора.
Я розлучена з 2019,в шлюбі народився син 2017 р.н,дитина проживає зі мною,батько участі не приймає ні в вихованні,ні в матеріальному плані.
На аліменти не подавала,бо жаліла.
Тепер я з дитиною за кордоном з жовтня 2022,батько з липня в ЗСУ.
Самостійно допомагати не хоче,постійно треба нагадувати,присилав невеликі кошти після скандалу,але він зловживає алкоголем і йому краще пропити,чим допомагати своєму сину.
Мені самій важко,хлопець росте,коштів потрібно більше,я і так всі 4 роки тягла все сама.
Як я можу подати на аліменти не виїжджаючи з-за кордону?
Дякую

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, так це цілком можливо, через електронний суд або за допомогою адвоката.

    Можу вам допомогти.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Аліна!

    Так у чому проблема? Звичайно Ви можете подати на аліменти, знаходячись за кордоном! Для того рекомендую звернутись до адвоката в Україні. Він вирішить цю Вашу проблему без Вашої присутності в суді. Можу і я Вам в тому допомогти.

    Виникне потреба у отриманні додаткових роз'яснень з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Ангеліна
    Ангеліна 7 месяцев назад

    Юрист, г. Киев, 4 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Вам потрібно укласти договір з адвокатом з України і надіслати йому необхідні документи (Ваш паспорт, свідоцтво про народження дитини тощо, адвокат надасть Вам список). Він буде діяти від Вашого імені, Вам навіть не потрібно буде приїжджати в Україну. Адвокат буде Вас просто інформувати та погоджувати з Вами свої дії.

    Можу допомогти Вам з Вашим питанням. Звертайтесь, буду рада допомогти!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України