Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 01 сентября 2023, вопрос №91415

Отримання Спадщини (пай)

Доброго вечора,таке питання,батько лежав у лікарні та не зміг подати заяву на спадщину,а тим часом племіниця подала,чи мала вона на це право.

Ответы юристов (5)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Заяву можно подати протягом 6 місяців після відкриття спадщини.

    Лікування це поважна причина пропуску терміну спадкування.

    Якщо чоловік проживав за одною Адресою він вступив в спадщину автоматично.

    Треба аналізувати вашу ситуацію.

    Петя Клиент 7 месяцев назад

    Так він прописаний та проживає разом зі своєю мамою вже років 10.

    Я так розумію потрібно звертатися до суду.

    Петя Клиент 7 месяцев назад

    Ситуація в тому що в червні 6 місяців як потрібно прийняти батькові спадщину,але в нього проблеми із здоров'ям приблизно з січня по сьогоднішній день він то знаходився в лікарні по 30-40 днів,то в дома певний час,тому із-за цього не було часу цим займатися,тай кошти потрібні на лікування.Куди звертатися і що робити.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Петро!

    Якщо Ваш батько проживав разом із матір'ю на момент її смерті, то він вважається таким, який автоматично вступив у спадщину. Тому після закінчення сторку на прийняття спадщини у 6 місяців він повинен був звернутися до натаріуса та отримати право власності на майно. Якщо ж він цього не зробив, то право на отримання спадщини мають інші спадкоємці. У цьому разі батько повинен звернутися з позовною заявою до суду про відновлення строків на прийняття спадщини. Я думаю, що з цим проблеми не буде, так як хвороба вважається поважною причиною щодо пропуску терміну вступу у спадщину.

    Виникне потреба у отриманні додаткових роз'яснень, з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Племінниця мала право подати заяву нотаріусу протягом шести місяців з дня смерті спадкодавця чи оголошення його померлим. Якщо ніхто зі спадкоємців першої черги не подав протягом 6-ти місяців заяву нотаріусу, то спадкоємці другої або однієї з наступних черг мали право звернутись до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини.

    Ваш батько пропустив термін для прийняття спадщини в шість місяців з поважної причини. Тривале перебування в лікарні вважається поважною причиною пропущення такого строку. Ваш батько має право звернутись до суду з позовом для виділення йому додаткового терміну для прийняття спадщини, зокрема подання заяви нотаріусу.

    Ви можете звертатись до мене для надання різних додаткових правничих послуг з даного чи інших питань. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо. Можу написати для Вас текст позовної заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України