Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 02 сентября 2023, вопрос №91442

Виїзд за кордон по безвізу

До 1.03.2023 був Литовський вид на проживання ( пластик).
З 1.03.2023 отримала литовській цифровий вид на проживання.
16.03.2023 виїхала до України.
16.05.2023 виїхала з України
26.05.2023 виїхала до України.
Скільки днів в 2023 році є можливість знаходитись в ЄС по безвізу?

Ответы юристов (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Безвізовий режим передбачає право на короткотермінове перебування до 90 днів протягом 180-денного періоду. Перевірити сукупний строк перебування в ЄС можна за допомогою калькулятора на офіційному сайті Єврокомісії.

    Важливо! День в’їзду рахується як перший день перебування на території Шенгенської зони.

    День виїзду рахується як останній день перебування на території Шенгенської зони.

    Зверніть увагу! У випадку перевищення строку перебування в державах ЄС без візи особі може бути відмовлено у в'їзді на території держав-учасниць Шенгенської угоди у майбутньому.

    Для більш тривалого перебування в ЄС, необхідно звернутися до консульської установи держави призначення з метою отримання консультації та, за необхідності, оформлення візи.У випадку появи необхідності у більш тривалому перебуванні після в'їзду в ЄС, необхідно звернутися до міграційних органів влади держави перебування для отримання консультації та врегулювання статусу. Термін перебування може бути продовжено, наприклад, у разі необхідності термінового лікування, стихійного лиха, виникнення інших непереборних обставин.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Катерина!

    За загальним правилом Ви можете перебувати в ЄС 90 днів протягом 180 днів.

    Виникне потреба у отриманні додаткових роз'яснень, з радістю готовий їх надати!

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України