Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 07 сентября 2023, вопрос №92033

Зміна цільового призначення земельної ділянки

доброго дня ,надайте будь ласка консультацію .Ми підрозділ міліції знаходимося в стадії ліквідації, передали на баланс поліції адміністративні будівлі тепер іде процес передачі землі . Земельна ділянка у нас державної власності , ми звернулись до обласної адміністраці про припинення права постіного користування на користь головного управління поліції ,вони теж звернулись про надання в постійне користування цієї ділянки . Адміністрація відмовила бо цільове призначення земельної ділянки у міліції згідно коду УКЦВЗ-1.12.2 що застосовувався на час прийняття рішенння (код згідно КВЦПЗ-15.02). Бажане цільове призначення для розміщення органів поліції -15.10. В даному випадку хто повинен змінити цільове призначення на підставі проекту землеустрою підрозділ міліції чи поліції повинен звертатись за дозвілом на розробку проекту до обласної віськової адміністрації? Дякую буду вдячна за розяснення та алгоритм наших дій.

Ответы юристов (1)

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. 15.10-це код за Класифікацією видів цільового призначення земель, затвердженої Наказом Державного комітету України із земельних ресурсів 23.07.2010 № 548 (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1011-10#Text). Цей законодавчий акт втратив чинність 18 квітня 2023 року. Код та цільове призначення земель застосовуються для забезпечення обліку земельних ділянок за видами цільового призначення у державному земельному кадастрі. За цим актом, код 15.10-"для розміщення та постійної діяльності Національної поліції України, її територіальних органів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Національної поліції". За цим актом код 15.02 стосується земель "для розміщення та постійної діяльності Національної гвардії України".

    Відповідно до Українського класифікатору форм власності на землю (УКФВЗ), затвердженого листом Держкомзему України від 24 квітня 1998 р. N 14-1-7/1205 (https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1205219-98#Te...), код 1.12.2 відповідає землям оборони. Отже, земля під Вашими адміністративними будівлями має код землі військового формування нацгвардії.

    Я підтримую звільнення в рамках переатестації тощо тільки насправді злочинних міліціонерів, а не багатьох співробітників міліції. Я вважаю, що Ваш підрозділ міліції може бути законно ліквідовано за умови працевлаштування законослухняних компетентних міліціонерів.

    Можливо, що землю під Вашими адмінбудівлями мають передати нацгвардії, проте поліція прийняла адмінбудівлі, тому мала б прийняти і землю під ними.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України