Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Земельное право, 09 сентября 2023, вопрос №92178

Як забрати свої кошти у Фермера який користується моєю землею

Я власниця земної ділянки яку відала в оренду фермеру. Коли він повинен платити кошти за використання моєї землі ? І яку суму через те, що у мене 10 ге ? Що робити якщо мені потрібні кошти зараз, а він відмовляється платити ?
Бо я вчусь мені потрібно кошти в 9-10 місяці, і просила його якраз вернути кошти ті місяці. Я розумію що більшість зернових культур уже зібрано і кошти є.

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Треба дивитись Вашу угоду про оренду землі. Взагалі, якщо орендар не платить, то Ви маєте право розвірвати договір і підписати його з іншою особою. Борг за оренду землі можна повернути в судовому порядку.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Якщо орендар землі у визначений договором термін не заплатив Вам орендної плати, то Ви маєте право спочатку спробувати досудове врегулювання спору. Тобто Ви маєте звернутись до орендаря з вимогою виплатити Вам орендну плату, пригрозивши йому зверненням до суду у випадку несплати орендної плати.

    Ви можете звертатись до мене з цим чи іншими запитаннями для надання різних додаткових правничих послуг. Я можу надати Вам детальну юридичну консультацію, написати тексти правових документів, попрацювати по Ваших відносинах з органами місцевого самоврядування і державної влади, в тому числі судово-правоохоронними органами тощо. Можу написати для Вас текст документу досудового врегулювання спору (листа-претензії чи іншого), який би Ви вручили фермеру-орендодавцю, або написати текст позовної заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України