Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 12 сентября 2023, вопрос №92379

Спадщина нотариус допомога

Доброго дня мене звати Владислав, я є інвалід другой групи.В мене помер батько, пройшло 10 міс, заяву про вступ в спадщину написав.Ще написала моя сестра от друго брака тато, воно є неповнолітня ії 16 років. Тато написав заповіт але він не в мою користь,фото я Вам залучаю.Підкажить будь ласка, я маю 50 % обов'язкової долі від складу заповіту,яки долі в нас с сестрою. І що робити коли нотаріус відмовляється видавати свідотство про право на спадщину.

Ответы юристов (5)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Євгене!

    Відповідно до ст. 1241 Цивільного кодексу України, малолітні, неповнолітні, повнолітні непрацездатні діти спадкодавця, непрацездатна вдова (вдівець) та непрацездатні батьки спадкують, незалежно від змісту заповіту, половину частки, яка належала б кожному з них у разі спадкування за законом (обов'язкова частка).

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Виходячи з наданої Вами інформації, батько залишив два заповіти, розподіливши майно між вами різні майнові об'єкти. Але, у Вашому випадку спадкоємці по заповіту, одночасно є також спадкоємцями 1 черги, які мають право на обов'язкові долі в заповітах один одного. Тобто Ваша сестра має право на 1/4 частину в тому, що батько залишив Вам, а Ви маєте 1/4 в тому що батько залишив сестрі.

    • Владислав Клиент 8 месяцев назад

      А якщо є мати ще мого батька і він ії нічого не заповів і вона не заявляла про себе до нотаріуса.Дякую

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        В такому випадку і Ваша частка, і частка Вашої сестри пропорційно зменшується

    Владислав Клиент 7 месяцев назад

    Дякую Вам Станіслав


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України