Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 12 сентября 2023, вопрос №92388

Приписное строком на 6 месяцев .Почему?

Сыну 17 лет,в тцк был поставлен диагноз,варикоцеле 3степени .Был позже прооперирован.Поехал за приписным,выдали сроком на пол года.Что это значит ?знаю что приписное не имеет срока годности.18 лет ему будет в декабре ,23 года.но он ещё заканчивает школу.Выходит чтоб потом подать документы на поступление нужно менять приписное.Правомерно ли это ?(что срок его на пол года )

Ответы юристов (10)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Взагалі то, дійсно виглядає доволі дивно. Мусили би просто видати приписне. Але тут є хитра штука. Якщо ТЦК направить сина на повторне ВЛК після 18 років, то, скорше за все, визнають обмежено придатним та відправлять в запас. З цього моменту син стане військовозобов'язаним, тобто його можуть мобілізувати без огляду на вік.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Анна Клиент 8 месяцев назад

      В приписном уже написано что годен к в/с.

    Анна Клиент 8 месяцев назад

    Доброго дня ,Юрію Климентійович,що це означає ,мобілізують без огляду на вік?якщо мій син не проходив строкову службу,та зараз навчається ще в 11 класі.Але в цьому році йому виповниться 18років.Чи може вуз відмовити у подачі документів з простроченим приписним .Чи взагалі на якій підставі ,або опираючись на який закон йому можуть видати повістку якщо службу строкову син не проходив .Дуже вдячна за ваші відповіді.

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Доброго дня, Анна! Ваш син знаходиться у віці призовника. Так як він не проходив строкову службу, не закінчував військову кафедру та його військово-обліковим документом є приписне, а не тимчасове посвідчення або військовий квиток, то він не підлягає мобілізації. Призов на строкову службу Президентом не оголошувався і навряд чи буде оголошений. Повістку йому можуть видати, але нічого страшного в тому не бачу, як я і зазначив вище, Ваш син не є військовозобов'язаним! ВУЗ дійсно може не прийняти документи у Вашого сина на підставі того, що його військово-обліковий документ прострочений.

      • Анна Клиент 8 месяцев назад

        Дякую Вам за роз'яснювальну відповідь.

        • Айвазян Юрий Климентьевич

          Прошу! Гарного Вам вечора.

    Анна Клиент 8 месяцев назад

    Але повістку для чого йому можуть видати? Якщо син її візьме то що це буде означати .Чи краще від неї відмовлятися? він не є військово зобов'язаний.але знаходиться в призовному віці...як діяти правомірно в цьому випадку? (При видачі повістки )тут мені не зрозуміло .

    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Повістку йому мають право видати. Якщо він її візьме, це нічого не буде означити, окрім того, що йому потрібно буде прийти до військкомату для уточнення облікових даних. Відмовитися не може, бо складуть акт на відмову і буде адмінштраф. Йому нема чого хвилюватися і Вам також.

    Анна Клиент 8 месяцев назад
    1. Дуже вдячна Вам ,Юрію Климентійович.
    • Айвазян Юрий Климентьевич

      Прошу! Радий бути корисним!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України