Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 13 сентября 2023, вопрос №92499

Неридатність, або виключення з обліку

Доброго дня! Підскажіть, було тимчасове посвідчення, де я був знятий з обліку, на підставі 342 наказу, та наказу 402 ст 57 "б". Потім в військоматі мені просто поставили штамп що я взятий на облік. Зараз в ТДВ не має статті 57-б, є тількі В та г.
Вос стоїть 999.
Підскажіть як визначити ступінь придатності? дякую

Ответы юристов (7)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Денисе!

    Стаття 57 б "поширений псоріаз, часто рецидивуючі форми обмеженої та поширеної екземи, дифузний нейродерміт (атопічний дерматит) з обмеженою ліхеніфікацією шкірного покриву, дискоїдний червоний вовчак, фотодерматити, вульгарний іхтіоз, рецидивуюча багатоформна еритема" може дати Вам або тимчасову непридатність, або обмежену придатність відповідно до графи ІІ.

    Ваша ВОС застаріла, бо вона було чинною до 2018 року. ВОС 999 зазначала, що Ви непридатні до військової служби у мирний час, обмежено придатні у воєнний час.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Денис Клиент 8 месяцев назад

      Дякую, за відповідь. Тобто, навіть якщо я надам документи по хворобі, переглянути на непридатність, або іншу статтю не має шансу?

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Залежить від Вашого стану здоров'я сьогодня.

        • Денис Клиент 8 месяцев назад

          дякую, а то ще не має цієї статті в ТДВ, як розуміти в яких військах не можу служити?

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Ткі висновки робить ВЛК, коли визначає ступінь Вашої придатності до служби.

    Адвокат Евгений Александрович

    Добрий день!

    Для проведення повної і об"єктивної консультації, треба ознайомитися з військово-обліковим документом.

    Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Так чи інакше, але потрібно аналізувати Ваші медичні документи. Висновок про придатність до військової служби - прерогатива ВЛК, але часто вони помиляються.

    Успіхів. Всього доброго!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України