Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Миграционное право, 17 сентября 2023, вопрос №92778

Зняття із задекларованого місця проживання в Україні

Доброго дня! Я постійно проживаю у Польщі, з 2017 року. Отримав дозвіл від Міграційної служби в Україні, на виїзд на постійне місце проживання до Польщі. Для того, щоб отримати штамп у паспорт, про виїзд на постійне місце проживання до Польщі, потрібно знятися, із задекларованого місця проживання в Україні, без зазначення причини зняття. Скажіть будь-ласка, якщо я знімусь з місця реєстрації, у зв'язку з тим, що власник помешкання мене випише, чи поставить штамп міграційна служба у паспорт, про виїзд на постійне місце проживання за кордон?

Ответы юристов (2)

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо у Вас є дозвіл на виїзд за кордон на ПМЖ, Вам потрібно зніматись з військового обліку. Як показує практика, це не так просто і потребує суттєвих часових і нервових затрат. Більше того, Вам рекомендується мати підставу для відстрочки.

    Всього доброго. Успіхів! З повагою!

    Турчин Ярослав Александрович

    Вітаю Вас! На підставі рішення Міграційної служби про оформлення Вам документів для виїзду за кордон, орган місцевого самоврядування ЗОБОВ"ЯЗАНИЙ зняти Вас з реєстрації місця проживання незважаючи на будь-які їх брєдні про військовий обов"язок!

    Призовники, військовозобов’язані та резервісти при зміні адреси місця проживання або інших персональних даних зобов’язані особисто в семиденний строк повідомити про них відповідним органам, де вони перебувають на військовому обліку. сказано в абз. 1 п.23. Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів, який затвердив Уряд України 30 грудня 2022 року (Постанова КМУ №1487 від 30.12.2022 р.).

    ОТЖЕ, для зняття з місця реєстрації НЕ ПОТРІБНИЙ ПОПЕРЕДНІЙ ДОЗВІЛ ВОЄНКОМА, оскільки це порушує установлений пунктом 23 Порядку організації та ведення військового обліку ПОРЯДОК.

    Але як правило у ЦНАПах та відділах реєстрації місця проживання міських рад сидять недолугі функції без притомної вищої юридичної освіти, яким плювати на закон та положення... у них є усна вказівка і бажання вислужитися, щоб їх самих не відправили в армію, тому вони відмовляють у зняття з місця реєстрації.

    В такому разі треба вимагати письмову відмову та оскаржувати її в суді.

    Ще раз, рішення ДМС про оформлення документів для виїзду на постійне проживання за кордон - є безумовною підставою для зняття особи з реєстрації за місцем проживання. Відмови щодо цього на підставі казок про військовий обов"язок - незаконні.

    Крім того, ДМС дійсно плювати на якій підставі Вас зняли з реєстрації місця проживання, адже форма штампу одна й та сама. А у разі наявності ID-картки, взагалі просто вноситься інформація на електронний носій.

    Гарного Вам дня!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України