Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 19 вересня 2023, питання №92939

Відстрочка від мобілізації

Добрий день.Ситуація наступна. З одного боку маємо: чоловік - один у батьків-пенсіонерів. Батько переніс інфаркт та два інсульти, без інвалідності (вчасно не оформили, хоча була можливість). У чоловіка від першого шлюбу є дочка-школярка. Я - інвалід ІІІ групи з дитинства. Мої батьки померли. Маю від першого шлюбу двох повнолітніх дітей. Але одна вчиться в університеті на 2-му курсі, а друга - офіційно не працює, її забезпечує цивільний чоловік. Спільних дітей не маємо. З іншого боку: внаслідок виробничої травми у чоловіка рубці на сітківці на обох очах та зір на одне око менше 0,1, а на інше - 0,6 (підтверджено оглядами у офтальмолога і записами у медкарті).
Ще один нюанс - в армії не служив, військової спеціальності не має ніякої, оскільки при проходженні медкомісії у 18 років (а це був 1994 рік) отримав військовій квиток із записом "непридатний у мирний час, обмежено придатний у воєнний час". Були проблеми з хребтом, але точного діагнозу чоловік не пам'ятає, а медкарта загублена.
Запитання: Які наші дії, щоб отримати відстрочку від мобілізації? Які документи потрібно для цього зібрати? Чи можуть чоловіка визнати непридатним для військової служби за станом здоров'я?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Шанси на відстрочку високі, але треба розбиратися, бо у Вас все в кучі.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Люба Клієнт 7 місяців тому

      Щиро дякую Вам за відповідь. Тому і хочу розібратися в якому напрямку найкраще рухатися.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Ще раз повторюю: треба детально розбиратися в кожному, зазначеному Вами пункті.

    Адвокат Евгений Александрович
    Адвокат Евгений Александрович 7 місяців тому

    Адвокат, м. Київ, 30 років досвіду

    Здравствуйте!

    Нужно видеть Ваши документы.

    Всего доброго!


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України