Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 23 вересня 2023, питання №93254

Неправильне оформлення поранення

Доброго дня. Така справа: дядько отримав важке поранення, і не одне, і зараз в госпіталі. Зібрали усі документи на виплату, а в лікарні, написали заключення що в нього поранення лівого уха. Хоча по факту, в нього дуже важкі поранення і тд. + дату народження не правильно вказали, дату поранення також не правильну. Зробили короче усе так, щоб виплат ніяких не було. Як нам підказали інші юристи, що це треба писати листа на частину, чи якось так. Можливо, хтось звертався з таким листом та може поділитися?

Відповіді юристів (1)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, Виправити помилки в документах можливо двома шляхами:

    • позасудовим — шляхом звернення до органу, що видав документ;
    • судовим — шляхом встановлення належності документа конкретній особі через звернення до суду.

    Звичайно, найпростіше вирішити проблему, звернувшись до органу, який видав документ з помилкою. Для цього потрібно подати заяву, в якій необхідно вказати суть помилки та докласти підтверджуючі документи. Якщо в документах, на підставі яких видавався, наприклад, правовстановлюючий документ, такої помилки немає і вона була допущена саме з вини відповідного органу, її буде виправлено.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України