Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 25 вересня 2023, питання №93440

Як не отримати повістку доки чекаєш на бронювання

Мій чоловік може отримати бронь від служби на підприємстві, але для цього необхідно обміняти військовий квиток на новий ( у нього довідка старого зразка) Раніше була бронь так як він має батька інваліда ато 2 групи, але зараз воєнкомат відмовляють у броні через інвалідність батька. А процес бронювання через організацію займає два місяці, а воєнкомат відразу з воєнним квитком вручають повістку, і мобілістка вже не може забронювати . Які є варіанти? Як можна отримати ці документи?

Відповіді юристів (2)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, як варіант оформити догляд за батьком для отримання відстрочки.

    Можу допомогти вирішити ваше питання.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Тетяна!

    Дійсно, якщо Ваш чоловік не має підстав для відстрочки, то його можуть мобілізувати. Наразі відстрочку по абзацу 11 він отримати вже не може, оскільки відповідно до чинного законодавства Ви є особою, яка повинна утримувати свого батька.

    Одним з варіантів може бути отримання відстрочки по абзацу 10 статті 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":

    "зайняті постійним доглядом за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми чи дружини (чоловіка), які за висновком медико-соціальної експертної комісії чи лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я потребують постійного догляду;"

    Для того, Ваш батько повинен буде пройти ЛКК та отримати довідку форми 080-4 про потребу у постійному догляді. Після того чоловіку потрібно буде оформити або акт встановлення факту догляду або отримати компенсацію на догляд на непрофесійній основі. Один з цих документів знадобиться Вам для ТЦК, як доказ того, що саме Ваш чоловік здійснює догляд за Вашим батьком.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України