Задайте вопрос юристу

836 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Наследство, 30 сентября 2023, вопрос №93858

Оспорить дарственную влзможно в украине

батьки переписали на мене квартиру, зробили дарственну, в менк є рідний брат, який зараз почав погрожувати шо подасть в суд(потім колись..) і буде оспарювать. Він може підкупить суддів в разі чого, як мені можна себе обезопасить зараз?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Анна!

    Взагалі договір дарування визнати не дійсним дуже складно і практично неможливо. Тому, я думаю, що Вам німає чого хвилюватися.

    Чинним законодавством передбачено можливість оскаржити договір протягом трьох років з моменту, коли людина дізналася про те, що угода сторін порушує її права. Такий документ можна визнати недійсним лише у судовому порядку.

    Підстави за яких можна оскаржити договір:

    дарувальник укладав договір за важких обставин і укладаючи його міг вирішити свої зобов’язання;

    при підписанні дарувальник не відповідав за свої дії (був психічно хворий);

    підписаний шляхом обману (думав буде вічний зміст, а виявилася нотаріальна дарчість);

    діяло судове рішення, яким було обмежено дієздатність.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович
    Босак Назар Орестович 7 месяцев назад

    Юрист, г. Львов, 8 лет опыта

    Доброго вечора. Дарча-це договір дарування. Договір дарування нерухомого майна підлягає нотаріальному посвідченню. Якщо договір дарування Вам Вашими батьками квартири було нотаріально оформлено то, напевне, його було правильно нотаріально посвідчено і підстав для визнання недійсною дарчої немає.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України