Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Военное право, 06 октября 2023, вопрос №94346

Відстрочка від мобілізації

Доброго дня. Хочу отримати консультацію стосовно застосування ст. 23, а саме пункту про осіб, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати;
У мого чоловіка мати інвалід 2-ї групи.
У військоматі просять надати довідку чи витяг у якому зазначено, чо чоловік є однією дитиною у своєї матері яка є інвалідом.
Підкажіть, будь-ласка де отримати документи які підтверджують, що у матері одна дитина.

Ответы юристов (9)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, зверніться в РАТЦС

    • Юлія Клиент 7 месяцев назад

      Дякую за відповідь. Нам дали повний витяг про народження чоловіка. Які документи можна ще затребувати?

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Юлія!

    .Мати Вашого чоловіка може звернутись до РАЦСу із заявою про надання інформації з Реєстру актів цивільного стану громадян про те, що у нього наявні відомості про реєстрацію (народження) Вашого чоловіка і відомості про наявність інших дітей відсутні. Або ж можете спробувати зробити нотаріально посвідченну заяву, що у матері Вашого чоловіка він єдиний син і інших повнолітніх дітей вона немає.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Юлія Клиент 7 месяцев назад

      Дякую за відповідь.

      В РАЦС нам сказали, що цю інформацію вони можуть видати по запиту тільки держаним органам.

      Підкажіть, як мати чоловіка може затребувати цю інформацію.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Це може бути адвокатський запит. Матері Вашого чоловіка потрібно знайти адвоката та підписати з ним договір про надання правничої допомоги. Після цього адвокат зможе зробити запит на необхідну інформацію.

        • Юлія Клиент 7 месяцев назад

          Дякую за відповідь

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Прошу! Був радий допомогти.

            • Юлія Клиент 7 месяцев назад

              Доброго дня!

              У повному витязі з Державного Реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про народження мого чоловіка Кравець Максим Васильович, рік народження 01.09.1988 р., зробили помилку в відомостях про його батька.

              Підкажіть як виправити цю помилку і який час це займе?

              Бо цей документ потрібен для оформлення відстрочки від мобілізації

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Доброго дня! З цим питанням також треба звертатися до РАЦСу. Вони ж надавали Вам цей витяг. Щодо часу, конкретно відповісти не можу. Проте, відповідно до ЗУ "Про звернення громадян" в них є місяць на розгляд заяви.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України