Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Сімейне право, 08 жовтня 2023, питання №94416

Ми знаходимося у цивільному шлюбі.Чи може чоловік усиновити дитину якщо він військовий?

Чоловік військовий.Хоче усиновити мого сина якому 8 років.Ми з чоловіком знаходимся у цивільному шлюбі.Які документи потрібно зібрати? І чи потрібно узаконити відносини для усиновлення дитини?

Відповіді юристів (3)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олеся!

    Ящо є біологічний батько, який прописаний у свідоцтві про народження дитини, то нічого не вийде, навіть у разі Вашого шлюбу з цивільним чоловіком.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Ваше питання регулюється «Порядком провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей» затвердженим Постановою №905 Кабінету Міністрів України 08.10.2008.

    Потрібно звернутись з відповідною заявою до Служби у справах дітей (вони створюються при місцевих та районних адміністраціях).

    До заяви додаються такі документи:1) копія паспорта або іншого документа, що посвідчує особу (у двох примірниках);2) копія свідоцтва про шлюб;3) висновок про стан здоров'я, складений за спеціальною формою (у вкладці до цього листа);4) довідка про наявність чи відсутність судимості для кожного заявника, видана територіальним центром з надання сервісних послуг МВС;5) копія свідоцтва про народження дитини;6) письмова згода батьків дитини на усиновлення, засвідчена нотаріусом, або згода того з подружжя, дитину якого усиновлює інший з подружжя, та документ, який засвідчує відсутність другого з батьків дитини (копія свідоцтва про смерть або довідка про смерть, видана органом реєстрації актів цивільного стану, копія рішення суду про позбавлення батьківських прав, про визнання недієздатним або безвісно відсутнім, довідка з органу реєстрації актів цивільного стану щодо запису відомостей про батька дитини тощо).

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю.

    Якщо він біологічний батько дитини, Ви можете просто подати заяву до РАЦС про встановлення батьківства. У свідоцтві про народження дитини є інформація про біологічного батька?


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України