Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 09 октября 2023, вопрос №94462

Чи має юрист повноваження по довіреності забрати паспорт з паспортного столу?

Якщо я знаходжуся в місцях позбавлення волі і не маю можливості забрати свій паспорт з паспортного столу, так як подавши документи на виготовлення і в невдовзі був взятий під варту і не мав можливості його забрати.

Ответы юристов (8)

    Богун Сергій Павлович

    Таких прав юрист не має.

    • Андрій Клиент 7 месяцев назад

      А хто тоді крім адміністрації може вирішити дане питання?

      • Богун Сергій Павлович

        Згідно частини 4 статті 153 Кримінально-виконавчого кодексу України паспорт особі, яка звільняється від відбування покарання у виді арешту, обмеження або позбавлення волі, видається при звільненні. При відсутності паспорта в особовій справі засудженого адміністрація установи виконання покарань вживає заходів щодо його одержання.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Андрію!

    Ви можете просити міграційну службу, щоби вони надіслали Ваш паспорт поштою на адресу колонії, де Ви відбуваєте покарання. При тому Вашу особу має право засвідчити начальник колонії..

    З повагою, адвокат Айвазян.

    • Андрій Клиент 7 месяцев назад

      Юрій доброго дня вам,а цим питанням може зайнятися юрист чи довірена особа?

      Адміністрація це питання вирішує в межах двох трьох-місяців а мені потрібно щоб він був тут швидше.

      • Айвазян Юрий Климентьевич

        Для того Ви повинні були б оформити на таку особу довіренність, або, якщо це адвокат, то укласти з ним договір про надання правової допомоги. Останній повинен також знаходитись в тій же місцевості, що і Ваше місце відбування покарання.

        • Андрій Клиент 7 месяцев назад

          Велике дякую за відповідь.

          Гарного вам дня.

          • Айвазян Юрий Климентьевич

            Навзаєм! Завжди радий бути корисним!


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України