Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Социальное обеспечение, 12 октября 2023, вопрос №94759

влк інвалідів дитинства

чи потрібно мені проходити ВЛК якщо я є інвалідом з дитинства (довічно).ТЦК направляє мене на комісію. якщо не піду, чи буде якась відповідальність і яка?

Ответы юристов (2)

    Богун Сергій Павлович

    Згідно законодавства Ви не підлягаєте мобілізації.

    Норма закону " Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані:

    визнані в установленому порядку особами з інвалідністю або відповідно до висновку військово-лікарської комісії тимчасово непридатними до військової служби за станом здоров’я на термін до шести місяців (з наступним проходженням військово-лікарської комісії)".

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Іване!

    На жаль, інвалідність з дитинства (довічно) не робить Вас виключенним з військового обліку й тому Ви залишаєтесь у статусі військовозобов'язанного. Вас мають право направити на ВЛК, проте немає жодної підстави для хвилювання, так як мобілізувати Вас не зможуть, незалежно від висновку ВЛК.

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України