Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Интеллектуальная собственность, 16 октября 2023, вопрос №94918

NDA, чи пункти договору відповідає законодавству?

Є документ NDA, колись мав інші договори і саме цей для мене цікавий з його пунктами, чи є певні "підводні камені" в цьому договорі, чи немає небезпеки після його підписання для сторони, яка отримує інформацію?
Буду вдячний за відповідь

Ответы юристов (7)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, можу допомогти проаналізувати ваш договір.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Взагалі, досить стандартний договір.

    Що Ви маєте на увазі під "небезпекою"?

    • Oleksandr Клиент 6 месяцев назад

      Вітаю! Дякую за відповідь

      Під час роботи, бачив декілька NDA де не вказується певна сума відшкодування (якщо вказується то не велика), також сказано точний час дії NDA (наприклад після підписання договір діє рік та пів року після його дії)* тут для мене дивно що не вказано явно термін договору, та не мала сума*.

      І чи можливо що сторона яка надає інформацію може зробити певну аферу де може підставити строну як отримує інформацію і як результат звернутись до суду?

      • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

        Пункт. 5.1. Положення про нерозголошення визначені цим Договором зберігають свій конфіденційний характер протягом строку дії цього Договору та будь-яких угод, контрактів чи комерційних домовленостей, які можуть виникнути в результаті спільних дій сторін цього Договору та протягом 5 (п’яти) років після дати припинення цього Договору.

        Якщо сторона, яка отримує інформацію не допустить прямого розповсюдження інформації, передачі її третім особам без згоди власника інформації то й загрози немає. Єдине, я б окремо прописав засоби комунікації - конкретні електронні адреси, додатки тощо.

        Щодо суми відшкодування, то середня сума компенсації яка прописується в таких контрактах 45-50 тис. доларів США

        • Oleksandr Клиент 6 месяцев назад

          Дякую за відповідь,Якщо в загальному, не планувати порушити пункти про розголошення, то можно сміло підписувати ?

          • Гіммельфарб Станіслав  Олегович

            Так, можливо підписувати

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    В цій категорії договорів, як правило, не буває "підводних каменів".

    З повагою, адвокат Айвазян.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України