Задайте питання юристу

836 юристів готові відповісти зараз

Відповідь за ~15 хвилин

Задати питання на сайті

Військове право, 18 жовтня 2023, питання №95069

ПОЛОЖЕНЫ ЛИ ВЫПЛАТЫ, ПОЗА ШТАТОМ?

здравствуйте, такой вопрос , я нахожусь в распоряжении командира с 17.03.2023. Сказали, что уберут выплаты для тех, кто поза штатом более 2 месяцев, то есть будут платить 800-1000 грн.
Но выплаты сохранятся вроде бы , для тех кто ограничено пригоден. Если я нахожусь поза штатом , так как было ранение , но я не ограничено пригоден , положены ли надбавки 20.100?

Відповіді юристів (4)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Олександре!

    Це незаконно. Вам повинні принаймні виплачувати повне грошове забезпечення. Вас же ніхто не звільняв зі служби!

    Обмежено придатні є такі самі військовослужбовці, як і інші.

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Богун Сергій Павлович

    Військовослужбовцям, які у зв’язку з пораненням (контузією, травмою або каліцтвом), пов’язаним із захистом Батьківщини, визнані військово-лікарською комісією обмежено придатними до військової служби або непридатними до військової служби з переоглядом через 6-12 місяців та зараховані у розпорядження відповідних командирів, протягом двох місяців з дня зарахування у розпорядження (без врахування часу перебування у відпустці та на лікуванні) виплачується грошове забезпечення (без урахування додаткової винагороди) за останньою займаною посадою в повному обсязі. Після перебування в розпорядженні понад два місяці і до дня закінчення перебування в розпорядженні таким військовослужбовцям щомісячно виплачується оклад за військовим званням, надбавка за вислугу років та додаткова винагорода у розмірі 20 100 гривень (у розрахунку на місяць пропорційно часу перебування в розпорядженні).

    • Александр Клієнт 7 місяців тому

      дякую , але якщо я не проходив ВЛК, був останній раз в госпіталі травматолог написав звільнення на місяць від службових обовʼязків.

      тобто я не обмежено придатний , але виведений поза штат 17.03.2023 через поранення

      • Богун Сергій Павлович

        Як на мене - Ви повинні отримувати грошове забезпечення зазначене вище. Можу більш детально вивчити Ваше питання.


Схожі питання


Кодекси Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України