Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Уголовное право и процесс, 19 октября 2023, вопрос №95134

Нашли ружье и траву, что будет

Сосед пожаловался на то, что я употребляю (тяжелые наркотики я бросил месяц назад), когда обыскивали дом нашли гладкоствольное охотничье ружье без разрешения на хранение и траву в малых размерах (4 грамма), брали волос на проверку на наркотики, говорят по ним их можно выявить до 3-х месяцев, мне 18, я не работаю, выпишут ли мне в таком случае шраф? Или что вообще будет? А в случае, если наркотики обнаружат и в волосах?

Ответы юристов (2)

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня, Григорію!

    Відповідно до статті 44 КУпАП:

    "Незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах –

    тягнуть за собою накладення штрафу від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до шістдесяти годин, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

    Особа, що добровільно здала наркотичні засоби або психотропні речовини, які були у неї в невеликих розмірах і які вона виробила, виготовила, придбала, зберігала, перевозила, пересилала без мети збуту, звільняється від адміністративної відповідальності за дії, передбачені цією статтею.

    Примітка. Невеликий розмір наркотичних засобів та психотропних речовин визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я, спільно з центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, протидії їх незаконному обігу."

    Згідно зі статтею 190 КУпАП:

    "Придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без відповідного документу дозвільного характеру, виданого уповноваженим державним органом -

    тягнуть за собою накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої.

    Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за одне з порушень, передбачених частиною першою цієї статті, -

    тягнуть за собою накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї".

    З повагою, адвокат Айвазян.

    Босак Назар Орестович

    Доброго вечора. Експертиза, напевне, виявить у Вашій волосині сліди вживання важких наркотиків. Поліцейські можуть заявити Вам, що наркоманам не можна носити зброю та користуватись нею. Зберігання гладкоствольної мисливської зброї не може кваліфікуватись за статтею 263 Кримінального кодексу України як зберігання зброї без дозволу. Тому за зберігання мисливської гвинтівки без дозволу Вас можуть лише притягнути до адміністративної відповідальності.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України